4 metode prin care poti creste IQ-ul financiar al copilului

4 metode prin care poti creste IQ-ul financiar al copilului
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Finantele personale reprezinta unul dintre subiectele catre care este directionata cea mai mare parte a atentiei noastre. La fel se poate spune si despre problemele in aceasta directie. Sunt cele mai comune si mai des intalnite, indiferent de zona sau de cultura. Avand in vedere ca in scoli nu exista ore de educatie financiara, ramane in responsabilitatea fiecaruia sa isi depaseasca problemele si sa isi atinga obiectivele.

Gandind lucrurile asa, nu ne dorim pentru copiii nostri sa ramana nestiutori si sa se chinuie sa se descurce in viata financiara, mai ales cand stim ca aceasta afecteaza calitatea vietii la un nivel general. Asa cum exista conceptul de inteligenta fluida, emotionala, sociala, exista si conceptul de inteligenta financiara care reprezinta capacitatea de a gestiona finantele si situatiile financiare intr-un mod eficient si bineinteles, capacitatea de a avea succes financiar.

Inteligenta financiara este ceva ce poate fi dezvoltat prin invatare si prin practica si nu conteaza in ce etapa a vietii te apuci sa iti dezvolti aceasta trasatura. Asa ca nu conteaza la ce nivel esti pentru ca si tu si copilul tau aveti ocazia sa invatati impreuna si sa va dezvoltati in acest sens.

10 sfaturi de la Bill Gates pentru succesul copilului tau

Cum sa iti pregatesti copilul pentru o cariera de succes

Iata 4 modalitati prin care iti poti creste IQ-ul financiar:

1.Cititi cat mai mult

Educatia financiara incepe teoretic si se concretizeaza practic de abia dupa ce intelegem conceptele prezente in partea teoretica. Exista carti si reviste special facute pentru a acumula cat mai multa informatie si care chiar si sugereaza cai practice prin care poti sa aplici ceea ce inveti si despre cum poti sa iti imbunatatesti starea materiala.

Este important ca atat tu cat si copilul tau sa va documentati. Ceea ce tu citesti prin diverse carti, reviste si site-uri poate fi transformat in multe feluri pentru copil astfel incat sa il captiveze si sa fie implicat activ. Ideea este sa incepeti cu cel mai mic pas pe care il puteti face in aceasta directie.

2. Cauta cursuri de educatie financiara

Exista cursuri de educatie financiara facute special pentru copii, in afara scolilor. Cauta acele oportunitati si inscrie-ti copilul la un astfel de curs. Oricat de multe lucruri poti sa il inveti tu acasa pe copil, un profesionist cu siguranta stie exact ce si cum sa urmareasca astfel incat sa se ajunga la un rezultat dorit. Desigur, nu te impiedica nimic si este chiar de dorit ca si tu, acasa, sa creezi contextul pentru diverse jocuri financiare pentru copilul tau.

3. Cauta site-uri de educatie financiara

Exista site-uri de educatie financiara, ca si acesta, in care poti afla exact ce ai nevoie sa faci si cum, potrivit varstei copilului tau, astfel incat sa ii cresti inteligenta financiara gradat si eficient.

Exemple de astfel de activitati sunt cele de recunoastere a banilor, jocul de-a magazinul, desenarea banilor si multe altele, care pot fi chiar distractive si iti poti vedea copilul invatand si evoluand pe zi ce trece.

Ce poti face de acum ca sa cresti un antreprenor

Copilul cere mereu bani? 5 moduri prin care poate sa-si cumpere singur ce-si doreste

4. Aplicatii pe telefon

Din moment ce tehnologia este o parte extrem de importanta si prezenta in viata noastra, putem macar sa folosim in avantajul nostrul acest lucru cat de mult putem. Exista aplicatii si jocuri care dezvolta inteligenta financiara a copilului si atunci cand isi petrece timp pe tableta, telefon sau calculator, poti sa te asiguri ca macar face ceva in scop educationar, dar in care se si distreaza.

Aceste lucruri functioneaza foarte eficient in aceasta combinatie, conducand la o inteligenta financiara foarte mare a copilului, indiferent de varsta la care se apuca. Cu ajutorul tau, al cursurilor, al activitatilor de acasa si al informatiilor pe care le primeste din tot felul de carti si reviste, cu siguranta copilul tau va stapani domeniul financiar foarte bine.

Sursa foto: www.unsplash.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii