5 rezolutii financiare pentru copilul tau de Anul Nou

5 rezolutii financiare pentru copilul tau de Anul Nou
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Un nou an se apropie, aducand cu acesta noi oportunitati de a-l invata pe copil lucruri despre bani si despre gestionarea corecta a acestora. Un inceput nou reprezinta situatia ideala pentru a trage concluziile anului ce tocmai se incheie si pentru a creea rezolutii pentru viitor.

Indiferent ca veti continua anumite obiceiuri sau veti adauga unele noi, copilul poate invata din greselile facute anul acesta si isi poate propune obiective pentru anul ce vine.

Iata 5 rezolutii financiare care il pot ajuta pe copil in noul an

1. Ignora reducerile

Anul nou intotdeauna a inseamnat, pe langa oportunitati de bucurii, si oportunitati de a cheltui foarte multi bani. In preajma sarbatorilor apar diverse promotii si reduceri care ne tenteaza sa cumparam produse de care nu avem neaparat nevoie sau sa cumparam un pic mai mult, avand impresia ca avem un avantaj financiar daca achizitionam respectivele produse atunci.

Cel mai bine este sa il inveti pe copil sa nu reactioneze conform primului instinct si sa practice autocontrolul. Il poti ajuta sa isi seteze obiective pentru anul care vine pentru momentele in care va simti ca este pe punctul de cumpara ceva ce nu este necesar.

Cele mai usoare jocuri prin care il poti invata pe copil despre bani

Ce poti sa-l inveti pe copil despre bani in functie de varsta

2. Incurajeaza economisirea

Imediat dupa Craciun, situatia financiara a familiei devine restransa. Poti , astfel, sa ii explici copilului ca finantele nu mai sunt aceleasi, drept pentru care este necesara  economisirea. Puteti forma impreuna un plan de economisire pe care cel mic sa il urmeze si pe care il poate aplica in anul ce vine ori de cate ori are nevoie.

Poate isi va dori o jucarie noua sau asteapta cu nerabdare aparitia unui joc video cu eroii lui preferati. Explica-i ca poate incepe de acum sa economiseasca banii necesari pentru acel joc video pentru a putea sa il achizitioneze imediat ce apare.

3. Stabilitatea financiara.

Un obiectiv important pentru copilul tau poate fi atingerea stabilitatii financiare. Daca pana acum ati invatat despre calcularea banilor, despre cheltuieli si economisire, este momentul sa treceti la un nou nivel.

Studiile au aratat ca situatia financiara a parintilor are un impact foarte important asupra copilului si asupra modului in care acesta se va ocupa de situatiile sale financiare pe viitor. Pentru a evita consecinte neplacute, este important sa aplici intai tu toate lucrurile pe care iti doresti ca cel mic sa le stie, astfel incat el sa le vada si puse in practica, nu doar la nivel teoretic.

4. Economisirea pentru studii.

Anul acesta ii poti vorbi copilului tau despre importanta studiilor si despre faptul ca pentru acestea este necesara strangerea banilor din timp. Mai mult de atat, este o oportunitate pentru al invata pe copil ce inseamna beneficiile pe termen lung si ca de foarte multe ori lucrurile bune pe care le facem nu au rezultate imediate.

4 pasi simpli sa-l inveti pe copil diferenta dintre nevoi si dorinte

Primii pasi in educatia financiara. 3 jocuri simple cu bani pentru copilul de 3-4 ani

5. Schimbarea perspectivei asupra banilor.

Perspectiva parintilor asupra banilor are un efect foarte puternic asupra succesului financiar al copilului. Daca in anul ce a trecut s-au strecurat si conceptii mai putin pozitive despre bani, anul acesta este o ocazie ideala de a reimprospata modul de gandire, in scopul castigarii mai multor beneficii.

 Obiectivele setate pentru urmatorul an il vor invata foarte multe pe copil, dar si pe tine. Este recomandat ca acest lucru sa devina un efort al intregii familii, existand astfel, o evolutie si o indreptare a greselilor comise.

Sursa foto: www.pixabay.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii