5 tehnici de dezvoltare personala care asigura succesul copilului tau

5 tehnici de dezvoltare personala care asigura succesul copilului tau
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Dezvoltarea personala nu il va ajuta pe copil doar sa atinga o stare generala de bine, ci il va echipa si cu instrumentele necesare pentru a avea succes in plan profesional si pentru a depasi obstacolele pe care le va intalni.

Exista anumite trasaturi si abilitati pe care daca le dezvolti in copilul tau, acesta in mod sigur va tinti cat mai sus si va stii cum sa ajunga acolo. Cei mai mari oameni de succes care au impartasit dintre atuurile pe care le-au avut au explicat ca intotdeauna este vorba despre modul de gandire, de perspectiva si de rezilienta de care dai dovada pe parcursul vietii.

Parintii copiilor care au succes au aceste 7 lucruri in comun

6 sfaturi pe care sa nu le oferi copilului tau pentru a deveni un antreprenor de succes

Iata 5 tehnici de dezvoltare personala care ii vor asigura succesul copilului tau:

1. Sa construiasca relatii cu cat mai multi oameni

Numarul mare de relatii create cu oamenii se pot transforma oricand in oportunitati, mai ales atunci cand te afli in cautarea unui job. Majoritatea oamenilor de succes s-au concetrat pe formarea unei retele sociale care le-a folosit fix atunci cand au avut mai mare nevoie de ea. Antreneaza-l pe copil in acest sens inca de mic sugerandu-i sa se imprieteneasca cu cat mai multi copii si sa formeze legaturi de durata cu acestia. Cand inca este foarte mic este posibil sa nu inteleaga foarte multe despre acest subiect, insa este important sa fie familiarizat cu ideea de a crea legaturi si relatii cu oamenii.

Pe masura ce creste ii poti arata mai multe exemple, ii poti oferi chiar si din experienta ta si sigur copilul va intelege importanta unei retele bine conturate.

2. Sa invete arta oratoriei

In engleza acest concept este numit „storytelling” si este alaturat unei zicale care spune „People buy from people, not companies”. Acest lucru se refera la faptul ca storytelling-ul ajuta la formarea increderii intre oameni si formeaza conexiuni reale cu ei. Indiferent de lucrurile pe care iti doresti sa le faci, oamenii sunt o parte foarte importanta, fara de care respectivele lucruri nu ar fi posibile.

Aproape in orice domeniu este nevoie sa stii cum sa faci lucrurile cat mai atractive pentru oamenii care iti vor deveni clienti, colaboratori sau altceva. Storytelling-ul este un atu in dezvoltarea abilitatilor de a vinde orice. Nu trebuie neaparat ca cel mic sa lucreze in vanzari cand va deveni adult pentru a-i folosi abilitatea de a povesti si de imbraca lucrurile intr-o forma frumoasa. Indiferent ce va alege sa faca va avea nevoie sa se expuna altor oameni si cel mai mare impact pe care il va avea este modul in care o va face.

3. Increderea in sine

Increderea in propriile forte este unul dintre cele mai importante lucruri pe care se axeaza dezvoltarea personala deoarece fara aceasta nu ai cum sa ajungi prea departe indiferent de ceea ce iti propui sa faci. Ai grija ca cel mic sa aiba incredere in el si sa stie ca poate sa faca orice isi propune. Acest lucru poti sa il faci prin responsabilizarea acestuia de a face anumite lucruri si prin aprecierea pe care i-o oferi. Un copil trebuie sa stie cand face ceva bine si cand face ceva rau, iar fara ca tu sa fii acolo si sa ii explici asta si mai ales de ce, acesta nu are cum sa deduca de fiecare data in mod corect.

Un om care crede in propriile forte este un om care intotdeauna va reusi indiferent de obstacolele pe care le va intampina si indiferent de natura lucrurilor pe care si le propune. Acestea fiind spuse, succesul in cariera nu face exceptie de la lucrurile pe care copilul tau le va reusi atunci cand are incredere in propriile forte.

4. Evolutia constanta

Pentru a avea succes este nevoie sa eviti plafonarea. Aceasta este unul dintre lucrurile care te vor opri din a ajunge acolo iti doresti pentru ca presupune blocarea intr-o anumita etapa si nu inaintarea catre obiectiv.

Vorbeste-i despre importanta evolutiei atat la nivel personal, cat si la nivel profesional. Nevoia de a fi mai buni este, intr-un fel, instinctiva asa ca nu va fi nevoie sa te straduiesti foarte mult. Mentine-ti copilul informat si cu incredre in sine si cu siguranta va evolua.

Copilul nu se concentreaza? Iata ce poti sa faci

7 obiceiuri ale oamenilor care nu au succes pe care sa nu le transmiti copilului tau

5. Gandirea orientata spre solutii

Aceasta este o alta tehnica de dezvoltare personala care are ca scop mutarea atentiei pe gasirea solutiei astfel incat sa poata rezolva orice problema indiferent daca solutia este una evidenta sau nu. Persoanele care sunt axate pe problema, de obicei, traiesc in emotii negative si isi petrec timpul afundandu-se in gravitatea problemei, lucru care nu poate aduce nimic pozitiv, nicidecum o solutie potrivita si multumitoare.

Astfel, educa-ti copilul asa incat sa accepte lucrurile cat mai usor si sa se orienteze rapid catre gasirea solutiilor. Acest lucru ii va asigura un echilibru si o evolutie in fiecare aspect al vietii pe care o duce.

Cele cinci tehnici de dezvoltare personala de mai sus nu sunt greu de implementat in viata si gandirea copilului tau, iar cu cat este mai mic cu atat mai bine si partea cea mai buna este ca nu trebuie sa astepti prea mult pentru ca rezultatele sa apara.

Sursa foto: www.unsplash.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii