6 strategii pe care sa le transmiti copilului tau pentru a fi un antreprenor de succes

6 strategii pe care sa le transmiti copilului tau pentru a fi un antreprenor de succes
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Pentru a fi antreprenor este nevoie de anumite calitati, insa si strategia joaca un rol foarte important. Dincolo de abilitatile pe care le ai este nevoie sa stii cum sa te folosesti de ele pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Copiii au o mare calitate si anume ca se adapteaza usor. Inca nu sunt rigizi si nici ancorati intr-o realitate care nu le permite sa fie flexibili si sa fie spontani. Acest lucru este un mare avantaj si trebuie intretinut cat mai mult, pana la varsta adulta, deoarece este extrem de util pentru a avea succes in afaceri.

5 moduri in care sa reactionezi atunci cand copilul strica lucruri

4 metode prin care poti creste IQ-ul financiar al copilului

Iata 6 strategii pe care sa le transmiti copilului tau pentru a fi un antreprenor de succes:

1. Sa studieze competitia

Atunci cand esti antreprenor este important sa stii din cine este formata competitia ta. Este necesar sa ii explici copilului inca de mic ce este competitia si cum poate ea fi folosita intr-un mod productiv si ca cel mai important este sa o inteleaga. Sa inteleaga ceea ce face competitia, cum face, de ce face si pentru cine face.

Acest lucru este util deoarece il va ajuta pe copil sa stie ce se intampla pe piata si ce poate sa faca diferit.

2. Sa economiseasca chiar si atunci cand lucrurile merg bine

Explica-i copilului ca lucrurile se pot schimba foarte mult, intr-un timp foarte scurt. Oricat de bine este acum, intotdeauna este necesar un fond de urgente. Il va putea folosi daca apar urgente sau pentru a investi atunci cand apar oportunitati.

Un bun antreprenor are mereu bani pusi deoparte pentru situatiile neprevazute.

3. Sa fie la curent cu noile produse

Este important sa se pastreze la curent cu ceea ce apare nou pe piata in domeniul lui. Invata-l sa foloseasca in avantajul lui tot ceea ce are la dispozitie, tot ceea ce tehnologia ii ofera si sa isi simplifice cat mai mult treburile.

Cea mai buna intrebare pe care poate sa si-o puna mereu este daca exista ceva care poate sa il ajute sa simplifice si mai mult si sa imbunatateasca si mai mult ceea ce face.

4. Sa inceapa cu cele mai mari piete

Este important sa ii explici despre instinctul de a se avanta in cele mai mari si mai concurentiale piete si despre cum este recomandat ca la inceput sa inceapa intr-un mediu care sa nu il solicite foarte mult, pentru a reusi sa isi faca antrenamentul.

Daca va incepe direct intr-un mediu dur si solicitant poate sa nu faca fata si sa creada ca nu este facut pentru asta sau ca nu este suficient de bun, cand, de fapt, adevarul este ca a inceput intr-un mediu nepotrivit pentru stadiul in care se afla.

5. Sa isi asculte clientii si sa se adapteze in functie de ei

Pentru ca afacerea sa fie din ce in ce mai buna si sa aiba mai mult succes este necesara atentia la clienti. Nemultumirile acestora si feedback-urile sunt foarte importante si cat timp antreprenorul construieste pe baza acestui lucru, succesul sau va creste o data cu multumirea clientilor sai.

6. Sa fie flexibil

Este foarte importanta flexibilitatea in acest domeniu. Schimbarea este inevitabila si adaptarea este absolut necesara. Insa nu poti face asta daca nu te poti adapta. Invata-l pe copil de mic sa se adapteze si ca schimbarea este buna .

Cum sa iti pregatesti copilul pentru o cariera de succes

10 sfaturi de la Bill Gates pentru succesul copilului tau

Fiecare schimbare aduce dupa sine ceva bun si daca cel mic va stii cum sa profite de asta, poate sa intoarca o situatie neasteptata in avantajul lui.

Aceste lucruri sunt aplicate de cei mai buni antreprenori si au fost demonstrate ca fiind eficiente. Cu cat il inveti mai mult pe copilul tau despre ele cu atat acesta are mai multe sanse sa devina un antreprenor de succes.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii