7 lucruri despre educatia financiara care s-ar putea sa te surprinda

7 lucruri despre educatia financiara care s-ar putea sa te surprinda
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Educatia financiara pentru copii este un subiect despre care se discuta in intreaga lume, existand state mai dezvoltate din punctul asta de vedere si altele mai putin. Ceea ce este cert este ca se constata o nevoie din ce in ce mai reala de educare a copiilor in privinta finantelor existand tari in care aceasta deja a fost introdusa in scoli revenind in responsabilitatea profesorilor sa se ocupe de acest lucru.

Iata 7 lucruri despre educatia financiara la nivel global care s-ar putea sa te surprinda:

1. Doar 27 % dintre oamenii din Statele Unite cu varste intre 23 si 28 de ani au putut sa dea raspunsul la trei intrebari simple care priveau subiecte precum dobanda, rata, inflatie si riscuri financiare. Un studiu facut in anul 2010 a aratat ca educatia financiara este corelata puternic cu nivelul financiar al familiei. Spre exemplu, o persoana care a facut studii superioare si care are parinti educati financiar si cu o stare materiala buna are cu 45% mai multe sanse sa poata raspunda corect unor intrebari de educatie financiara fata de o persoana care nu a beneficiat de educatie superioara si ai caror parinti nu au o situatie materiala buna.

Comunicarea. Secretul succesului in cariera pentru copilul tau

5 tehnici de dezvoltare personala care asigura succesul copilului tau

Concluzia la care s-a ajuns este ca persoanele ale caror familii au o stare materiala buna au sanse mult mai mari sa fie educati financiara fata de cei care provin din familii mai putin norocoase.

2. Parinti joaca cel mai important rol in formarea atitudinii copilului fata de bani si fata de afaceri, iar Mexic este locul care se afla in capul listei statelor in care parintii discuta cel mai mult cu copiii despre bani si care ii educa financiar. In urma unui studiu, in fiecare an parintii din Mexic aloca 41,7 zile pentru educarea financiara a copiilor. Brazilia se afla pe locul doi, alocand 38,1 zile pe an, iar Statele Unite pe locul trei cu 25, 8 zile pe an.

In cealalta extrema se afla Indonezia unde s-a descoperit ca se aloca doar 5,5 zile pe an pentru educarea financiara a copiilor de catre parinti.

3. Din pacate, studiile au scos la iveala ca femeile au mai putina educatie financiara decat barbatii si ca au mai putina incredere in abilitatile financiare pe care le au conform studiului facut de Flore-Anne Messy in cadrul OECD’s Directorare for Financial   Conform studiului, femeilor le vine mai greu sa gestioneze situatiile financiare si resimt un stres mult mai puternic decat barbatii. Desi lucrurile sunt intr-o continua evolutie, la nivel global, femeile inca nu sunt la fel de educate financiar precum barbatii.

Avand in vedere aceste informatii, daca ai o fata, asigura-te ca aceasta va fi sucifient de educata financiar si ca va avea incredere in propriile abilitati si ca nu se va lasa intimidata de complexitatea acestui domeniu.

4. In Norvegia, noua din zece oameni au afirmat ca tin sub supraveghere situatia financiara a familiei, insa doar o persoana tinea evidenta cheltuielilor si administra bugetul familiei in mod corespunzator ceea ce este mai bine decat ajoritatea statelor europene.

5. O lipsa a intelegerii finantelor nu conduce in mod neaparat la decizii proaste. Un studiu din anul 2013 a aratat ca in India, tinerii desi aveau cunostinte foarte slabe despre educatia financiara manifestau comportamente financiare sanatoase si erau implicati in afaceri. De fapt, India a iesit printre primele tari la capitolul administrarea de cheltuieli si management al banilor.

6. Copiii sunt foarte inteligenti financiar, depasindu-i pe bunici si pe parinti, conform unui studiu publicat in Atunci a fost demonstrat ca 74% dintre tinerii din Malaysia stiu ca este nevoie sa inceapa devreme sa lucreze pentru a strange bani pentru pensie, iar acest lucru este stiut si practicat de majoritatea tinerilor japonezi.

Parintii copiilor care au succes au aceste 7 lucruri in comun

6 sfaturi pe care sa nu le oferi copilului tau pentru a deveni un antreprenor de succes

Germania si Turcia se situeaza la fel de bine din punctul acesta de vedere, avand tineri educati financiar care pun in practica ceea ce invata.

7. Indonezia a experimentat o dezvoltare rapida in ultimii ani. Tara s-a transformat de la o tara cu specific agricol predominant rurala la o tara industrializata si predominant urbana. Cu toate acestea, surprinzator este faptul ca desi tinerii au afirmat ca se simt mult mai in siguranta din punct de vedere financiar, Indonesia a iesit aproape pe ultimul loc in topul tarile dezvoltate din punct de vedere al educatiei financiare.

Aceste lucruri au scos la iveala situatia actuala la nivel gloal a educatiei financiare , a rolului si a importantei acordate in functie de cultura si de specificul tarilor mentionate. Toate studiile care s-au facut si care inca se fac se datoreaza constientizari nevoii de educatie financiara in randul tinerilor si mai ales a importantei pe care aceasta educatie poate sa o aiba asupra economiei unei tari. Este important sa iti educi copilul financiar, atat din punct de vedere al starii generale de bine a acestuia cat si din punct de vedere economic deoarece copiii de astazi sunt adultii de maine care vor gestiona situatiile economice.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii