7 obiceiuri ale oamenilor care nu au succes pe care sa nu le transmiti copilului tau

7 obiceiuri ale oamenilor care nu au succes pe care sa nu le transmiti copilului tau
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Asa cum am mai spus, obiceiurile sunt cele care stau la baza schimbarilor si a rezultatelor pe termen lung. Atunci cand ai succes exista in mod categoric cel putin un obicei care te-a condus catre acest rezultat, iar in cazul in care nu ai succes, la fel.

Copiii sunt mult mai usor de „programat” sa aiba succes decat adultii deoarece acestia isi pot insusi cu mai multa usurinta obiceiuri noi si nu prezinta o rezistenta atat de mare la schimbare.

Cum stimulezi motiatia intrinseca a adolescentului pentru a avea succes

Sfaturi primite de la Steve Jobs, Oprah Winfrey, Tony Robbins si altii pe care sa le transmiti copilului tau

Iata 7 obiceiuri pe care sa nu le transmiti copilului tau pentru a avea succes:

1. Sa gandeasca, sa spuna si sa faca lucruri negative

Oamenii care nu au succes obisnuiesc sa se planga si sa nu le convina absolut nimic, fiind concentrati in permanenta pe partea goala a paharului. Vad lucrurile negative din absolut orice si oricine si se asteapta in permanenta la cele mai proaste rezultate viitoare. Cu aceeasi nota de pesimism, fiecare situatie dificila si fiecare obstacol sunt exagerate si devin sursa principala a tragediei pe care acestia o traiesc.

Acestia sunt oamenii care ajung sa fie descurajati inainte de a face primul pas in orice directie si care au esuat deja, inainte de a face absolut orice.

2. Sa vorbeasca mai mult decat asculta

Oamenii care vorbesc prea mult isi doresc sa fie in centrul atentiei si conduc fiecare contact si fiecare discutie intr-un punct in care totul este referitor la ei intr-un fel sau altul.  Sunt acei oameni care atunci cand sunt sfatuiti nu acorda atentie deloc deoarece se simt mult prea mandri pentru a primi sfaturi sau pentru a recunoaste ca au gresit atunci cand se intampla acest lucru. Se simt superiori si considera ca au mereu dreptate.

Astfel de tipare sunt predestinate esecului atat in viata financiara, cat si in viata personala.

3. Sa actioneze inainte sa gandeasca

Oameni care au aceasta abordare se lasa ghidati de instincte si de impulsuri. Atunci cand intra in contact cu ceva ce isi doresc, fac tot posibilul sa obtina acel lucru indiferent de necesitatea reala fata de lucrul respectiv. Apoi observa ceva „chiar si mai bun” si ritualul se repeta. Acest lucru conduce la esecul financiar si profesional prin incapacitatea de a face diferenta intre nevoi si dorinte si prin incapacitatea de a economisi.

4. Sa nu isi piarda timpul

Acestia sunt oamenii care nu au nici cea mai mica idee ce vor de la ei si despre cum vor ca viata lor sa fie. De cele mai multe ori se multumesc cu ideea de a trai pentru a manca, a consuma alcool, a se uita la televizor sau pur si simplu pentru a se uita pe pereti in camera fara a avea nici cea mai mica intentie de a-si imbunatati viata.

Acesta este un tipar cat se poate de toxic care asigura oricui esecul in absolut orice privinta.

5. Sa renunte usor

Pentru oamenii de succes nu exista lucruri precum greseli sau esecuri. Acestia gasesc oportunitatea de invatare si de evolutie in absolut orice situatie, fie ea placuta, neplacuta, asteptata sau neasteptata.  Astfel, acestia nu au niciun motiv pentru a renunta, ci doar motive pentru a merge inainte.

6. Sa aleaga calea usoara

Dintre doua cai, oamenii care nu ating niciodata succesul o vor alege mereu pe aceea „batatorita” care nu presupune prea multe batai de cap, cu beneficii mai mici in locul celei cu obstacole mai multe si mai complicate, dar cu beneficii mult mai mari pe care oamenii de succes cu siguranta ar alege-o fara sa stea pe ganduri.

3 lucruri pe care sa-l inveti pe copilul tau daca iti doresti sa devina antreprenor de succes

Cum sa cresti un copil productiv

7. Sa incerce sa ii aduca pe ceilalti la nivelul la care se afla el

Oamenii care se simt incompetenti sunt deseori invidiosi pe cei cu realizari si in locul unei actiuni pozitive in acest sens, acestia fac tot posibilul pentru a „distruge” reputatia celor care se bucura de succes.

Desi ar putea oricand sa ia masuri in ceea ce priveste nivelul de multumire fata de propria viata si chiar sa ii asculte pe cei care au reusit sa aiba succes pentru a invata cateva lucruri noi si folositoare, prefera sa dea curs sentimentului de invidie.

Acestea sunt mentalitati si comportamente toxice care vor conduce pe oricine catre este si catre o viata nefericita. Ai grija ca cel mic sa nu dezvolte astfel de obiceiuri si sa se mentina in sfera tiparelor mentale sanatoase.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii