8 lucruri importante pe care copilul tau trebuie sa le stie

8 lucruri importante pe care copilul tau trebuie sa le stie
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Este surprinzator cat de repede putem sa ne lasam dusi de val si sa pierdem din vedere lucrurile cu adevarat importante pentru noi. Din cauza programelor supraaglomerate si a rutinei avem tendinta sa traim pe pilot automat, insa este dificil sa ne mentinem mereu atentia pe adevarurile fundamentale, mai ales atunci cand acestea ne scot in evidenta ca ne indreptam intr-o directie gresita.

Cu toate acestea, este important sa nu ne lasam absorbiti de rutina zilnica si sa avem grija ca timpul pe care il petrecem alaturi de copii sa fie unul de calitate in care sa ne detasam de problemele de la serviciu. Sunt foarte multe lucruri importante pe care le putem transmite copiilor atunci cand suntem prezenti si le dedicam toata atentia noastra. De la obiceiuri simple care iti fac viata mai usoara pana la obiceiuri marete care aduc schimbari mari si contureaza viitorul.

7 obiceiuri ale oamenilor bogati care ii vor asigura copilului tau succesul

Leadership pentru copii. 5 moduri prin care baschetul il ajuta pe copil sa fie un lider bun

Copiii, cand sunt mici, sunt ca din plastilina. Pot fi modelati si invatati sa duca anumite stiluri de viata foarte usor, comparativ cu adultii care deja au obiceiuri formate, rutina si stiluri de viata. Profita de aceasta perioada din viata copilului tau si pregateste-l pentru succes.

Cand vine vorba despre finante avem tendinta sa credem ca totul este despre felul in care gestionam banii, insa nu este doar atat. Totul este un antrenament mental si are la baza atitudinea si perspectiva din care iti privesti viata. Primele si cele mai importante schimbari au loc la nivelul psihic, apoi in plan material.

Iata 8 lucruri importante pe care copilul tau trebuie sa le stie pentru a avea succes financiar:

1.Esecul precede succesul

Un lucru prin care copilul tau va trece negresit este esecul. Nu il poti feri de acest lucru si nici nu este de dorit. Succesul nu poate fi experimentat fara acceptarea esecului in primul rand. Greselile pe care copilul tau le va face ii vor arata calea catre succes prin simplul fapt ca semnaleaza ca ceva nu este in regula.

Cele mai mari descoperiri apar deseori in momentele in care te simti la nivelul maxim de frustrare si de plafonare. Pana la urma, frustrarea este cea care te forteaza sa gandesti diferit, sa cauti solutii acolo unde nu ai cautat niciodata sis a gasesti piesa care iti lipseste.

Invata-l pe copilul tau de mic ca succesul este ceva care necesita rabdare si mentinerea unei atitudini pozitive chiar si atunci cand treci prin momente dificile pentru ceea ce iti doresti.

2. Daca esti ocupat nu inseamna ca esti si productive

O capcana in care copilul tau poate sa cada este sa se uite in jurul lui si sa vada toti oamenii care alearga dintr-un loc in altul si sa creada ca toti sunt productivi si ca asta este secretul. Este important pentru el sa poata face diferenta intre oamenii care chiar au succes la un nivel inalt si cei care doar se agita.

Succesul vine din concentrarea atentiei asupra a ceea ce iti doresti si din felul in care iti folosesti timpul. Fiecare om dispune de acelasi numar de ore intr-o zi, insa fiecare alege cum le foloseste.

3. Esti la fel de bun ca cei cu care te asociezi

Un lucru foarte important este anturajul copilului tau deoarece oamenii cu care ne petrecem cea mai mare parte din timp ne formeaza realitatea. Nivelul la care sunt respectivii oameni este nivelul la care ne aflam si noi. Tocmai de aceea asigura-te ca ii explici copilului ca este bine sa se inconjoare de oameni care il inspira si care il motiveaza sa fie din ce in ce mai bun si sa nu se plafoneze.

4. Traiesti viata pe care ti-ai creat-o

Unul dintre cele mai distructive lucruri de care trebuie sa iti feresti copilul este postura de victima. Oamenii nu sunt victimele circumstantelor. Nimeni nu il poate forta pe copilul tau sa ia decizii si sa faca alegeri pe care nu doreste si care ii incalca principiile si valorile.

Circumstantele prezente sunt rezultatul alegerilor si deciziilor din trecut, la fel si viitorul este rezultatul alegerilor si deciziilor din prezent. Oamenii de succes isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in viata lor si astfel isi controleaza si viitorul.

5. Frica este sursa principala de regret

Frica de asumare a riscurilor este comunca tuturor si nu il va ocoli nici pe copilul tau. Va avea temeri si ii va fi frica sa faca orice in sensul lor, dar asta pana cand va intelege, cu ajutorul tau, ca frica il va paraliza si il va opri din evolutie.

6. Traieste in prezent

Nu poti sa iti atingi potentialul maxim cat timp nu traiesti in prezent. Niciun sentiment de vina nu va putea schimba trecutul si niciun sentiment de anxietate nu va schimba viitorul. Pentru copii, emotiile nu sunt usor de reglat, mai ales daca sunt mai mici si inca se dezvolta emotional.

Accepta-i si valideaza-i emotiile si sentimentele deoarece acest lucru il va ajuta in procesul de autoreglare a acestora si nu va avea tendinde de reprimare si de acumulare a emotiilor negative.

7. Valoarea pe care ti-o acorzi trebuie sa vina din interior

Unul dintre cele mai toxice lucruri pe care adultii le fac si de foarte multe ori si copiii, este compararea cu cei din jur. Atunci cand placerea si satisfactia ne vin din comparatia cu ceilalti, atunci cu siguranta nu suntem stapanii vietii noastre.

6 strategii pe care sa le transmiti copilului tau pentru a fi un antreprenor de succes

4 moduri in care rabdarea duce la succesul financiar al copilului tau

Ceea ce trebuie sa il inveti pe copil este ca atunci cand se simte bine in legatura cu ceva ce este sau a facut sa nu lase parerea sau realizarile nimanui sa ii fure acest lucru.

8. Schimbarea este inevitabila

Doar atunci cand accepti schimbarea poti sa gasesti partea pozitiva din ea. Cu cat ii imprimi mai mult copilului tau o mentalitate deschisa catre schimbare, cu atat mai mult acesta va putea sa vada mai repede oportunitatile pe care schimbarea le aduce.

Traim intr-o perioada in care accesul la informatie este mult mai facil si putem sa folosim orice oportunitate pe care o avem pentru a ne face viata mai usoara. Ghideaza-l pe copil pe drumul succesului si invata-l cum sa foloseasca toate resursele pe care le are pentru a ajunge acolo unde isi doreste.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii