Afla ce calitati trebuie sa aiba copilul tau pentru a fi un bun lider

Afla ce calitati trebuie sa aiba copilul tau pentru a fi un bun lider
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Pentru a fi un lider bun este nevoie de anumite calitati care fac acest lucru posibil. Despre capacitatea de a fi lider se spune ca poate fi innascuta, dar si ca poate fi formata. Acest lucru este cel mai eficient la copii deoarece, o data inceputa educatia in acest sens, copilul isi dezvolta capacitatile de care are nevoie si le poate pune in practica in toate contextele necesare.

Iata care sunt calitatile pe care copilul tau trebuie sa le aiba pentru a fi un bun lider:

1. Increderea in propriile forte

Atunci cand increderea in propriile forte lipseste succesul financiar si capacitatea de a fi un bun lider sunt aproape imposibile. Este nevoie sa ii dezvolti copilului tau increderea in el si in viata inca din primele momente, deoarece fara aceasta nu va putea trece peste obstacolele pe care le va intampina si nu va avea motivatia si energia de care are nevoie pentru a duce la bun sfarsit lucrurile.

Cum il faci pe copil sa coopereze atunci cand stai prost cu banii

Cum incepi sa vorbesti copilului despre bani. 4 lectii pentru copii de 4 ani

2. Integritatea

Un adevarat lider este un om integru, un om care are principii si valori pe care le respecta cu strictete si dupa care isi conduce viata. Un adevarat lider conduce prin puterea exemplului si nu isi incalca cuvantul sau propriile valori.

3. Viziunea

Cand iti lipseste viziunea este foarte greu sa ajungi oriunde. Iar acest lucru se intampla din cauza faptului ca nu stii unde mergi. Viziunea presupune sa stii exact ce vrei si cum arata acel lucru pentru tine si doar in aceste conditii poti ajunge la succes.

4. Pasiunea

Pasiunea este neaparat necesara deoarece nu poti avea motivatia si energia de care ai nevoie pentru a actiona  pe termen lung mai ales in conditiile in care apar si obstacole, iar lucrurile nu ies mereu asa cum ne dorim. Ceea ce ne face sa continuam cu adevarat este placerea, pasiunea cu care facem lucrurile.

5. Rabdarea

Un adevarat lider este intotdeauna rabdator si nu actioneaza impulsiv. Lipsa rabdarii poate costa foarte mult, iar un lider adevarat nu isi va asuma astfel de riscuri. Invata-l pe copil inca de mic sa fie rabdator, sa reziste tentatiilor si sa gandeasca inainte de a actiona putand astfel sa ia cele mai bune decizii.

6. Perseverenta

Orice drum este presarat cu obstacole si cu momente dificile, insa ceea ce este de folos in aceasta situatie este perseverenta, capacitatea de a nu renunta indiferent de ceea ce se intampla. Doar in conditii de perseverenta poti ajunge sa ai cu adevarat succes deoarece este

imposibil sa un drum fara obstacole si fara momente dificile in care lucrurile sa se intample exact asa cum iti doresti.

7. Autenticitate

Un om autentic este un om care stie ce nevoi, interese, pasiuni si limite are si care si le respecta. Este un om cu o stima de sine crescuta care nu renunta la a avea grija de el si care nu actioneaza de dragul de actiona si nici nu se da dupa ceilalti, ci ramane constant in contact cu el si cu ceea ce este.

8. Deschidere

Cu cat esti mai deschis la nou si la ceea ce nu este obisnuit pentru tine, cu atat mai mult te poti dezvolta si iti permiti sa evoluezi. Capacitatea de accepta si de a intelege lucruri si perspective noi nu face decat sa conduca la o luare a unor decizii mult mai bune.

Copilul cere mereu bani? 5 moduri prin care poate sa-si cumpere singur ce-si doreste

Ce poti face de acum ca sa cresti un antreprenor

9. Optimism

Un om pesimist care se asteapta la tot ce e mai rau si care nu vede solutii in situatiile grele cu siguranta nu este si nu va fi un lider bun. Liderii cei mai buni sunt oameni care intotdeauna cauta solutii, care accepta lucrurile asa cum sunt si care se adapteaza rapid. In astfel de conditii, orice situatie, oricat de dificila, nu mai apre atat de grava.

10. Capacitatea de a comunica eficient

Atunci cand esti lider, lucrezi cu oamenii. Mai mult de atat, ii conduci si esti un exemplu pentru ei. Nu poti face asta daca nu poti comunica eficient, iar asta presupune sa stii sa asculti, sa empatizezi, sa transmiti in mod corect un mesaj si sa te asiguri ca acesta a fost primit.

Toate aceste lucruri il vor ajuta pe copilul tau sa fie un adevarat lider si sa aiba succes. Daca ai un copil mic iti va fi si mai usor sa ii cultivi aceste calitati, iar daca ai un copil mai mare, acestea se pot invata si ii poti arata ce instrumente are deja formate care il pot ajuta in dezvoltarea acestor calitati.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii