Parinti celebri. Doi miliardari ai lumii iti spun cati bani sa le dai copiilor la inceput de drum

Parinti celebri. Doi miliardari ai lumii iti spun cati bani sa le dai copiilor la inceput de drum
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Indiferent de cat de mult castigi, atunci cand vine vorba de a-i da bani copilului tau, lucrurile pot deveni descurajante. Expertul in transferul de avere de familie, Howard Sharfman a spus: „Parintii vor ca cei mici sa devina niste adulti impliniti si sa duca o viata semnificativa, frumoasa si nu isi doresc ca averea pe care o pot transmite sa impiedice dezvoltarea acestora in vreun fel. Pana la urma urmei, ei isi doresc sa ii ajute pe copii, nu sa ii impiedice, insa acesta este un echilibru intre a da si a nu da greu de obtinut.”

Milionarii Warren Buffet si Bill Gates impartasesc pareri comune legate de acest subiect. Acestia au sustinut ca din averea pe care au reusit sa o faca, foarte putin a ajuns la copiii acestora.

Bill si Melinda Gates au declarat ca le-au dat celor 3 copii ai lor, doar o „portie minuscula” din averea pe care au strans-o, spunand ca acestia trebuie sa isi gaseasca propria cale de a-si castiga banii.

Warren Buffet a adoptat aceeasi metoda in ceea ce priveste transferul averii catre copiii sai. The Washington Post a publicat in anul 2014: „ Cei trei copii ai lui Buffet primesc fiecare cate 2 miliarde de dolari ( dintr-un total de 65,4 de miliarde de dolari), iar restul banilor se duc catre actele de caritate.”

Desi copiii celor doi milionari nu au primit sume foarte mari comparativ cu averile parintilor lor, acestia tot au ajuns printre cei mai bogati oameni.

 

Ce trebuie sa stie despre bani un copil de 6-10 ani

„Explica-mi ce sunt banii!”- Trucuri pentru educatia financiara a copilului tau

 

Buffet impreuna cu Gates au creeat Giving Pledge in anul 2010 in ideea de a incuraja oamenii care au strans sume mari de bani sa se implice in actiunile de caritate si sa doneze o parte din bani acestor cauze. In anul 2016, 154 de milionari din 16 tari s-au alaturat acestei miscari, incluzandu-i pe Richard Branson, Sheryl Sandberg si David Rockefeller.

In ceea ce priveste cat de mult sa ii dai adolescentului tau, Buffet a afirmat: „Cea mai buna suma pe care sa le-o lasi copiilor trebuie sa fie suficienta incat copilul sa simta ca poate face orice, dar nu suficient incat sa si poata face orice.

Educatia financiara pentru copiii de 14-18 ani. Ce trebuie sa stie despre bani pana la aceasta varsta

Bani pentru cei care NU au luat Bacalaureatul. Iata ce trebuie sa faca

In cazul in care acest lucru nu simti ca functioneaza pentru tine, poti oricand aplica metoda lui Kevin O’Leary care este mult mai severa: „Nu planuiesc sa le las copiilor mei niciun pic din averea pe care am facut-o.” a sustinut acesta in anul 2013.

Copiii mei realizeaza ca atunci cand educarea lor s-a incheiat, eu ii imping afara din cuib. Trebuie sa ii pregatesti pe copii sa fie capabili sa isi faca propria viata. Eu mereu le spun parintilor care dispun de mari averi ca daca nu sunt dispusi sa renunte sa isi intretina copiii dupa ce s-a incheiat perioada educatiei, acestia nu vor putea face fata vietii si presiunii lumii reale.” adauga Kevin.

Astfel, unii miliardari considera ca este important pentru copii sa invete sa faca fata vietii fara ajutorul parintilot, sustinand ca doar asa vor reusi in viata.

Sursa foto: www.pixabay.com

 

 

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii