Burse de un an in SUA pentru liceeni. Conditiile de participare la concurs

Burse de un an in SUA pentru liceeni. Conditiile de participare la concurs
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Liceenii romani au ocazia sa plece pe durata anului de studii 2018-2019, pentru a locui si a invata in unul dintre statele americane.

Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala (American Councils for International Education) si de Ministerul Educatiei Nationale, invita liceenii sa participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019.

In licee, programul va fi promovat de Ministerul Educatiei Nationale, dupa cum anunta un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

„Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor romani ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului scolar 2018-2019”, se arata in informarea Ministerului.

Este a treia editie a programului FLEX si participarea este gratuita. In primii 2 ani de existenta a programului FLEX Romania, 49 de liceeni din diferite judete ale tarii au plecat cu burse in SUA, unde au locuit si invatat in state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine.

Programul se adreseaza si liceenilor cu dizabilitati, care sunt invitati sa candideze online.

Mituri care te imping sa faci cele mai mari greseli in educatia financiara la copii

7 lucruri despre educatia financiara care s-ar putea sa te surprinda

Ce este programul FLEX?

 

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992, fiind in al 25-lea an de existenta. Programul presupune parcurgerea unui schimb de experienta cu durata de un an in SUA.

Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. In 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX.

Programul este finantat integral de Guvernului american si este administrat de Biroul Educational si Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat.

ECA incurajeaza intelegerea dintre cetatenii Statelor Unite si cetatenii celorlalte state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de cetateni si licee din Statele Unite ale Americii ce gazduiesc, educa si sprijina liceeni fara a primi vreo compensatie financiara.

Parintii copiilor care au succes au aceste 7 lucruri in comun

6 sfaturi pe care sa nu le oferi copilului tau pentru a deveni un antreprenor de succes

La competitie poti participa liceenii care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

  • au cetatenie romana;
  • sunt nascuti intre 15 iulie 2000 si 15 iulie 2003;
  • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiaza limba engleza in liceu;
  • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

 

Candidaturile se depun online, pana pe 17 octombrie 2017, AICI.

Sursa foto: Pixabay

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii