Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor

Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Cei mai multi dintre parintii din Marea Britanie cred ca lor le revine responsabilitatea educatiei financiare a copiilor lor si ca cei mici au capacitatea de a intelege rolul si valoarea banilor, in medie, la varsta de 10 ani.

Asadar, la varsta de 10 ani, copiii nu mai cred ca banii sunt o resursa fara sfarsit, invata ca trebuie castigati si ca economisirea lor este importanta, potrivit unui sondaj realizat de banca britanica Santander, scrie Jurnalul.ro.

In timp ce majoritatea parintilor care au participat la sondaj cred ca ai lor copii inteleg rolul banilor la varsta de 10 ani, 7% dintre parinti sunt de parere ca cei mici inteleg acest concept inca de la varsta de 5 ani.

In cadrul sondajului, au fost intervievati copii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani si parintii acestora. Concluzia este ca aproape 9 din 10 baieti (89%) spun ca le-ar placea sa economiseasca bani in viitor, in comparatie cu 77% dintre fete care afirma ca doresc acest lucru.

Mituri care te imping sa faci cele mai mari greseli in educatia financiara la copii

Copilul si banii. Cum sa ii asiguri copilului educatie financiara in viata de zi cu zi

Intrebati de ce le place sa economiseasca bani, aproape jumatate (47%) au raspuns ca vor sa-si cumpere dulciuri sau lucruri care sa-i amuze, in timp ce 40% doresc sa-i cheltuiasca pe activitati de petrecere a timpului liber si 39% vor sa-i foloseasca pentru vacante.

Un sfert dintre copii economisesc pentru a achizitiona cadouri pentru familie, iar unul din 5 se gandeste deja la studiile universitare.

Aproximativ 26% dintre parinti declara ca nu au fost invatati in copilarie despre importanta planificarii financiare. 32% dintre acestia spun ca si-ar fi dorit sa invete de la parinti importanta economisirii.

Doar 13% dintre parinti spun ca nu isi educa din punct de vedere financiar copiii.

Cea mai mare parte dintre parinti (85%) cred ca sunt responsabili pentru educatia copiilor referitoare la importanta economisirii banilor, in timp ce un procent de 10% crede ca aceasta responsabilitate o are scoala.

„Economisirea si planificarea cheltuielilor sunt abilitati importante in viata, asa ca este incurajator faptul ca atat de multi parinti trateaza subiectul cu seriozitate”, spune Hetal Parmar, directorul departamentului de economii din cadrul Santander.

In cadrul sondajului, au fost intervievati peste 500 de parinti si copii.

Copiii inspira copii. Uneori, cel mai bun profesor al copilului tau este un alt copil

Stiai ca si somnul il poate ajuta pe copilul tau sa reuseasca in viata? 13 obiceiuri ale oamenilor de succes

Sursa foto: Pexels

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

One Response catre "Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor"

  1. Din cate inteleg, intreg articolul se refera exclusiv la experiente si analize din Marea Britanie. Stim ceva de genul acesta si din Romania? Sau macar o medie europeana? Ar fi foarte interesant, pentru mine cel putin, sa stiu ce cred ceilalti parinti din tara despre rolul lor versus rolul scolii. Tare ma tem ca fiecare parte se asteapta de la cealalta sa faca treaba…

    Scrie

Comentarii