Ce calitate ar trebui sa aiba copilul tau daca vrei sa aiba succes in viata

Ce calitate ar trebui sa aiba copilul tau daca vrei sa aiba succes in viata
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Atitudinea este unul dintre cei mai importanti predictori pentru succesul in cariera si nu numai. Atitudinea unei persoane este si cea care ne face sa avem o parere despre respectiva persoana si nu doar felul in care se imbraca sau ce face. Pentru a exemplifica si mai concret la ce ma refer, cel mai repede se vede in acele situatii in care o persoana pe care nu am observa-o pe strada in mod normal, la o interactiune directa ne schimba complet perceptia asupra ei.

Exista oameni care au succes si pe care indiferent in ce ipostaza ii vezi, iti transmit faptul ca au succes. Sunt acei oameni care indiferent daca poarta haine elegante sau hainele cu care merg la piata, transmit cat de bine se simt in pielea lor si ca sunt fericiti si spunem despre ei ca au “ceva” sau “atitudine”. Acesti oameni nu au facut nimic altceva decat sa aiba o atitudine pozitiva fata de propria persoana si fata de viata.

Copilul nu se concentreaza? Iata ce poti sa faci

7 obiceiuri ale oamenilor care nu au succes pe care sa nu le transmiti copilului tau

Insa, cum definim atitudinea pozitiva astfel incat sa poata fi aplicata de oricine si sa aduca rezultatele scontate?

De cele mai multe ori atitudinea pozitiva este inteleasa ca insemnand sa vezi mereu partea “buna” a lucrurilor si sa te bucuri chiar si atunci cand lucrurile merg “rau”.  Problema cu acest concept este ca a fost definit sau inteles gresit si atunci si-a pierdut intelesul original.

Sa ai o atitudine pozitiva nu inseamna sa razi si sa te bucuri in ciuda faptului ca ai fost dat afara de la serviciu si nu mai ai cu ce sa iti platesti facturile. Atitudinea pozitiva implica in mod obligatoriu si depinde de perspectiva din care privesti lucrurile si depinde in mod direct de tine ca persoana si de ceea ce vrei si ai nevoie. Atitudinea pozitiva nu arata la fiecare la fel, ea are la baza aceleasi principii, insa aceasta este exprimata de fiecare om in parte in moduri complet diferite.

Atunci cand intampini o situatie etichetata ca fiind negativa a avea atitudine pozitiva, inseamna, in sens general, sa alegi sa te axezi pe solutiile pe care le poti gasi, pe ceea ce ai invatat din respectiva experienta si pe felul in care te schimbi trecand prin aceasta experienta. Acest lucru se poate exprima in mii si mii de moduri, depinzand de fiecare persoana care adopta principiile care stau la baza atitudinii pozitive.

Un lucru care a fost asociat gresit cu atitudinea pozitiva este usurinta. Sa ai o atitudine pozitiva nu este usor si presupune efort mental crescut, poate mai crescut decat orice alta activitate pe care o faci in fiecare zi. Este nevoie de ceea ce numim dezvoltare personala constanta si de deschidere foarte mare, iar aceste lucruri nu se dobandesc usor. Este necesar sa depasesti rezistentele la schimbare, sa infrunti frici, sa accepti lucruri care dor, lucruri pe care nu vrei sa le accepti despre tine sau despre cei din jurul tau, si sa ai antrenata o perspectiva sanatoasa si un psihic capabil sa treaca prin aceste lucruri si sa ia tot ce este benefic si sa nu se lase daramat. Tocmai de aceea oamenii cu atitudine pozitiva au succes. Sunt aceia care au si depus cel mai mare efort inspre a avea succesul pe care si l-au dorit.

Atitudinea pozitiva este compusa, prin urmare, din perseverenta, orientare pe solutii,  incredere in sine, pasiune, gandire critica si  motivatia intrinseca de a depunde eforturile necesare pentru a ajunge acolo unde iti doresti.  Avand aceste lucruri este imposibil sa nu reusesti in viata si sa nu ai succes. Daca vrei sa ai un copil cu o atitudine pozitiva, atunci trebuie sa te asiguri ca in educatia pe care i-o dai vei presara si aceste lucruri.

Iata cum poti sa ai un copil cu o atitudine pozitiva:

1. Cultiva increderea in sine in educatia copilului

Majoritatea componentelor atitudinii pozitive au la baza increderea in sine. Nu ai cum sa fii perseverent daca nu ai incredere in tine si in ceea ce faci, nu ai cum sa cauti solutii daca nu ai incredere ca o sa rezolvi problema, nu ai cum sa fii motivat daca din start nu ai incredere in ceea ce poti sa faci.

Increderea este cea care te face sa te apuci de lucruri si sa continui atunci cand ele nu merg asa cum te astepti. Prin urmare pentru a vorbi despre succesul din viata copilului tau se impune necesitatea cultivarii unei increderi in sine crescute.

2. Antreneaza orientarea pe solutii

In viata lucrurile nu merg mereu asa cum ne asteptam si aici este importanta capacitatea de a gasi solutiile de care avem nevoie pentru a putea sa depasesim aceste situatii. Sunt doua perspective care conduc catre rezultate diferite. O data ce ai ajuns sa privesti lucrurile din perspectiva catastrofala in care ti se pun bete in roate si este mult prea greu, cel mai probabil nici nu vei reusi sa inaintezi foarte mult in ceea ce ti-ai propus.

Cea de-a doua perspectiva, in schimb, este cea din care lucrurile se intampla si atat iar tu trebuie sa te adaptezi situatiilor care apar in functie de cum iti este cel mai bine. Aceasta din urma, este si cea care conduce catre rezultatele pe care ti le doresti.

Prin urmare, este important sa il antrenezi pe copil in a gasi solutii la diversele situatii si sa nu se grabeasca sa puna eticheta de “negativ” sau “pozitiv”.

3. Invata-l importantanta perseverentei

O data ce ai incredere in tine si esti orientat pe solutii, perseverenta vine cumva de la sine. Chiar si asa este important sa il inveti pe copilul tau sa nu renunte niciodata la ceea ce isi doreste cu adevarat si ca orice obstacol este doar o situatie care ii arata ce poate sa faca diferit pentru a fi mai bun in ceea ce face.

4. Ajuta-l sa isi descopere pasiunea

Pasiunea este acel lucru care ii place cel mai mult copilului tau sa faca si pe care nu o resimte ca pe o obligatie, pe care o face cu simt de raspundere in mod natural, pe care o cauta si spre care tinde in mod firesc si unde cauta mereu sa evolueze. Acest lucru ii va aduce copilului tau succesul si situatia financiara dorita. O data ce in sufletul copilului se activeaza aceasta pasiune, acesta nu va renunta indiferent de obstacolele pe care le va intampina, ba mai mult, le va vedea ca pe o provocare si va fi entuziasmat sa le depaseasca.

Cum stimulezi motiatia intrinseca a adolescentului pentru a avea succes

Parintii copiilor care au succes au aceste 7 lucruri in comun

5. Ajuta-l sa isi dezvolte gandirea critica

Gandirea critica presupune sa pui lucrurile la indoiala si sa nu iei nimic de-a gata. Acest lucru este extrem de util in mai toate situatiile, insa priveste in mod special aceste situatii in care lucrurile sunt date ca fiind “imposibile”, “prea grele”, “de neatins”, etc. In aceste momente gandirea critica intervine in sensul cel mai pozitiv cu intrebari de tipul: “de unde stim ca este asa?”, “cine spune asta?”, “cum este demonstrat?”, “cat de sigure sunt sursele?”, etc.

Toate aceste intrebari nu fac decat sa il duca pe copil in sfera analizarii si trecerii prin propriile filtre a oricarei informatii, mai ales a celor care par sa il impiedice sa ajunga acolo unde isi doreste.

Semnificatia pe care o dam lucrurilor din viata noastra este si cea care dicteaza incotro vom ajunge cu actiunile. Atunci cand un lucru este negativ, gandirea critica poate demonta negativitatea prin intrebarile sale specifice si poate monta o noua perspectiva din care lucrurile sa se transforme in pozitiv.

Atata timp cat copilul tau dispune de toate aceste calitati enumerate si detaliate mai sus, motiatia intrinseca exista si este puternica, iar succesul copilului tau este aproape garantat.

Sursa foto: www.pixabay.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii