Ce poti face de acum ca sa cresti un antreprenor

Ce poti face de acum ca sa cresti un antreprenor
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Implinirea profesionala si financiara a devenit, pentru majoritatea oamenilor din prezent, un lucru greu de facut pentru care este necesara munca din greu si mult chin. Cele mai comune probleme de care oamenii se plang sunt legate de perioada de lucru prea mare, de lipsa timpului liber, de nivelul crescut de oboseala si de nevoia de a dedica mai mult timp vietii personale si dorintelor pe care le au.

Cea mai buna solutia pentru aceste probleme este antreprenoriatul. Atunci cand ai propria afacere, iti stabilesti singur timpul de lucru, dedici vietii personale exact cat timp simti nevoia, nivelul de oboseala scade semnificativ si ai timp sa te ocupi de hobby-urile si placerile tale. In mod cert, orice parinte isi doreste asta pentru copilul sau, insa stim cu totii ca acest lucru nu se intampla oricum, ci este necesara o anumita pregatire.

Copilul cere mereu bani? 5 moduri prin care poate sa-si cumpere singur ce-si doreste

Cum incepi sa vorbesti copilului despre bani. 4 lectii pentru copii de 4 ani

Pentru a fi un antreprenor este nevoie sa ai anumite calitati dezvoltate. Oricine poate fi antreprenor atata timp cat dispune de pregatirea psihologica si profesionala necesara pentru a face fata situatiilor care pot aparea atunci cand dezvolti idei si le materializezi in afaceri.

Iata care sunt calitatile pe care copilul tau trebuie sa le aiba pentru a deveni antreprenor:

 1. Punctele forte si punctele slabe

Atunci cand vrei ca lucrurile sa iasa bine si cand vrei sa simti ca stii ceea ce faci si ca ai incredere in rezultatele pe care le livrezi, este necesar, in primul rand, sa iti cunosti punctele forte si punctele slabe.

 Punctele forte ale fiecarei persoane reprezinta o resursa foarte puternica, necesara in atingerea succesului in orice domeniu, pentru ca acestea iti ofera anumite capacitati naturale de a face anumite lucruri cu o mare usurinta, avand si un nivel crescut de eficienta.

Punctele slabe, in schimb, sunt acele trasaturi ale tale care te fac in anumite situatii sa nu dai randament. Cel mai usor se pot observa atunci cand te afli in acele situatii in care trebuie sa faci acele lucruri pe care nici nu le agreezi in mod special si nici nu te pricepi atat de bine, iar rezultatele sunt de obicei mediocre sau chiar sub acest prag.

 Descoperirea acestor lucruri este doar o mica parte din procesul de autocunoastere al copilului tau  care este foarte important pentru a deveni antreprenor. Exploatarea punctelor forte si adaptarea celor slabe astfel incat copilul sa fie multumit de proces si de rezultat, este una dintre cheile eficentei.

2. Abilitatile innascute si talentul

Fiecare are abilitati innascute si talente, inclusiv copilul tau.  O data ce trecem peste viziunea, impusa de-a lungul timpului, conform careia talentele se regasesc cel mai des in arta, putem sa observam ca fiecare om are un anumit lucru, sau mai multe, prin care se remarca, prin care livreaza rezultate foarte de bune si la care lucreaza cu o mare usurinta. Acestea sunt abilitatile innascute si talentul pe care il formeaza. Ai reusit sa observi care sunt aceste lucruri la copilul tau?

Pentru a avea o afacere care sa te multumeasca si sa te implineasca, este necesar sa iti placa ceea ce faci si sa simti ca te pricepi si ca poti aduce ceva de valoare prin munca ta. Atunci cand iti descoperi abilitatile si talentul, esti foarte aproape de a descoperi exact lucrul care iti place si care te pasioneaza. Ajuta-ti copilul sa pracurga acest drum si sa descopere care este acel lucru pentru el.

3. Rezilienta

De multe ori am adus rezilienta in prim plan si i-am expus importanta pentru a avea parte de o calitate superioara a vietii. Ei bine, aceasta calitate este importanta in orice aspect al vietii copilului , dar si a ta. A fi rezilient presupune sa fii o persoana empatica, prin urmare capabila sa inteleaga si sa se puna in locul celor din jur, o persoana flexibila, adaptabila, optimista si cu un grad ridicat de acceptare.

Toate aceste lucruri conduc catre succes in viata sociala, de cuplu, familiala si in cea profesionala. Este important sa intelegi nevoile si perspectivele celor din jur, astfel putand sa te adaptezi in functie de ele pentru a-ti face afacerile sa functioneze si sa iti mentii colaboratorii si angatajii multumiti.

Copiii pot invata acest lucru prin interactiunea cu ceilalti copii, invatand sa faca fata momentelor frustrante si fiind nevoiti sa accepte situatiile noi din viata lui si sa se adapteze in masura in care este necesar.

Cum il faci pe copil sa coopereze atunci cand stai prost cu banii

Copilul si banii. Cum sa ii asiguri copilului educatie financiara in viata de zi cu zi

4. Creativitatea si inovatia

 Creativitatea si inovatia sunt extreme de importante si necesare pentru succesul unei afaceri. Cu cat copilul tau isi dezvolta mai mult aceasta calitate, cu atat mai mult acesta se va remarca si va veni cu tot felul de idei noi si frumoase.

Pornind din copilarie si dezvoltandu-si creativitatea pe parcursul cresterii, copilul tau are foarte multe sanse se vina cu o idee inovatoare  atunci cand va dori sa isi dezvolte propria afacere.

 Creativitatea poate fi stimulata prin foarte multe jocuri create special pentru asta, prin provocarea acestuia sa gaseasca solutii la diverse probleme si chiar la locul de joaca, atunci cand il lasi sa isi creeze singur povestile.

5. Educatia financiara

Niciun antreprenor nu a ajuns antreprenor fara sa stie educatie financiara in primul rand. Este extrem de important sa intelegi, nu doar lucrurile de baza, ci notiunile mai complexe din acest domeniu, si anume, investitiile, cum functioneaza bancile, cifra de afaceri, profitul si altele.

In functie de varsta copilului tau, poti incepe sa il educi financiar prin explicarea conceptelor pe care le poate intelege si pe care le si poate pune in practica.

6. Curiozitatea si cunostintele

 Cu cat stii mai mult despre mai multe lucruri, cu atat ai mai multe avantaje in orice ti-ai propune sa faci. Mai ales in antreprenoriat este important sa ai cat mai multe cunostinte, tinand cont de faptul ca pentru a face o afacere sa mearga este nevoie de marketing, contabilitate, vanzari si altele.

 Daca ai un copil care va alege sa fie antreprenor atunci este necesar pentru sa stie cate putin din fiecare. Nu trebuie sa fie expert, insa cateva notiuni de baza nu vor strica niciodata, mai ales daca isi doreste sa inteleaga cum functioneaza lucrurile si sa fie prezent in procesele care se desfasoara in afacerea lui.

7. Increderea si stima de sine

Acestea doua sunt extrem de importante in demararea unui proiect de antreprenoriat. Un om cu o stima de sine crescuta nu va accepta sa ii fie intrecute limitele pe care si le stabileste si nu va accepta nici sa lucreze foarte mult timp pentru altcineva si isi va dori in scurt timp sa isi materializeze ideile si visele.

Increderea in propriile forte este neaparat necesara, altfel, ai putea crede cu foarte mare usurinta ca nu esti suficient de bun sau pregatit incat sa poti face fata experientelor care vor urma.

Pentru a-i insufla copilului o incredere si o stima de sine crescute este necesar sa il incurajezi, sa il stimulezi sa gaseasca solutii la probleme, sa nu renunte niciodata la ceea ce isi doreste si sa nu ii aduci critica distructiva la adresa lui.

8. Mentorii si comunitatea

Indiferent de calea pe care alegi sa o urmezi este important sa ai de unde sa inveti si sa fii ghidat. Sugereaza-i copilului tau sa isi gaseasca mentori de la care sa invete in domeniul pe care si-l alege.

La fel de importanta este si comunitatea. Cea mai puternica dezvoltare are loc atunci cand esti inconjurat de oameni care au interese comune cu tine, de la care ai ce invata si alaturi de care practici si te dezvolti in domeniul respectiv.

Ce faci cand copilul iti cere sa-i cumperi lucruri scumpe

Cum a reusit un adolescent sa castige 30 de milioane de dolari la 17 ani

Afla care sunt interesele copilului tau si inscrie-l in cluburile respective, acolo unde exista aceasta optiune. Astfel il stimulez si din punct de vedere social, dar si din punct de vedere profesional.

Aceste calitati asigura succesul unui antreprenor, iar daca iti doresti pentru copilul tau sa lucreze independent si sa fie propriul lui sef, atunci poti sa te apuci inca de pe acum sa ii dezvolti calitatile necesare si sa fii atenta la interesele si pasiunile pe care le are.

Sursa foto: www.unsplash.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii