Code Kids: Copiii din sate si orasele mici fac coding in bibliotecile publice

Code Kids: Copiii din sate si orasele mici fac coding in bibliotecile publice
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

45% dintre elevii romani de gimnaziu sunt la tara, si aproape 40% dintre ei au luat, in 2015, note sub 5 la examenul de capacitate la matematica. Este clar ca e nevoie de o schimbare in acest sens.

In directia acestei schimbari se situeaza si initiativa Code Kids, in cadrul careia copiii din satele si orasele mici fac coding in bibliotecile publice, astfel avand sansa sa-si creeze un alt fel de viitor in timp ce invata, exerseaza si se joaca cu linii de cod.

Cu resursele actuale si cu cele puse la dispozitie de partenerii care doresc sa se alature Fundatiei Progress, reprezentantii acesteia planuiesc sa rescrie viitorul pentru 2.000 de copii din satele si orasele mici ale Romaniei. Fundatia Progress are in retea aproximativ 1.700 de biblioteci , tot atatea locuri in care initiativele Code Kids pot prinde viata si sustine dezvoltarea altor mii de copii.

In aceasta perioada, Fundatia Progress asteapta sa-si arate sustinerea pentru acest proiect si a altor companii. Initiativa Code Kids este realizata cu sprijinul financiar al Fundatiei Romano – Americana si beneficiaza de sprijinul retelei de biblioteci publice din Romania si al Orange.

Sub 20% dintre romani economisesc pentru batranete. In campania „Traieste Viitorul”, romanii afla cum sa se protejeze financiar

Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor

Farmexpert si farmaciile Alphega se alatura partenererilor care sustin proiectul Code Kids – Initiativa de coding si educatie STEM se adreseaza cu precadere copiilor de 10-14 ani din mediul rural si urban mic si se desfasoara in prezent in 61 de cluburi reunind la activitati saptamanale peste 600 de elevi din judetele: Arges, Bihor, Gorj, Neamt, Salaj, Timis, Valcea si Vrancea.

„Credem cu tarie ca educatia este una dintre solutiile care ne va ajuta sa evoluam ca societate. Am ales sa sprijinim proiectul “CODE Kids” pentru a contribui la viitorul profesional al unor copii aflati in medii defavorizate si pentru a le oferi o alternativa, o viata mai buna”, a declarat Iulian Trandafir, director general al Farmexpert.

Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala infiintata in 2002 la Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud, ce piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/formarii, (e-)incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le scaleaza apoi, la nivel national, drept bune practici, folosind bibliotecile publice ca hub-uri de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.

Fundatia Progress continua dezvoltarea competentelor bibliotecarilor si diversificarea serviciilor pentru comunitate ale retelei de biblioteci publice realizata de programul national Bibliotet, finantat intre 2009 si 2016 de catre Fundatia Bill si Melinda Gates.

Ce poti sa-l inveti pe copil despre bani in functie de varsta

Ai copil la scoala? Invata-l sa-si gestioneze banii in 6 pasi simpli

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii