Comunicarea. Secretul succesului in cariera pentru copilul tau

Comunicarea. Secretul succesului in cariera pentru copilul tau
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Apitudinile in comunicare sunt cheia succesul in viata personala, profesionala si sociala. Fara o comunicare eficienta, un mesaj poate conduce la erori si la neintelegeri. Comunicarea este procesul prin care facem schimb de informatii, prin care fiecare inceara sa transmita cum stie mai bine gandurile si sentimentele pe care le are catre cei din jur, dar si sa asculte si sa inteleaga ceea ce ii este transmis. Aceasta poate fi eficienta doar in conditiile in care persoanele implicate in proces inteleg aceleasi lucruri despre schimbul de informatii pe care il fac.

In ziua de astazi, cand mediul are la baza tehnologia si informatia, este esential sa stii sa comunici eficient. Persoanele care nu reusesc sa comunice eficient intampina probleme nu doar in plan profesional, ci si in plan personal si social.

Sfaturi primite de la Steve Jobs, Oprah Winfrey, Tony Robbins si altii pe care sa le transmiti copilului tau

3 lucruri pe care sa-l inveti pe copilul tau daca iti doresti sa devina antreprenor de succes

Iata ce poti sa faci pentru a dezvolta abilitatile de comunicare ale copilului tau:

1. Clarificarea mesajului si a motivului

Primul pas si cel mai important este ca cel mic sa isi clarifilce mesajul pe care vrea sa il transmita si motivul pentru care vrea sa faca asta. Pentru a fi mai usor, trebuie sa se gandeasca in primul rand cui ii transmite mesajul. Dupa ce identifica exact cui vrea sa transmite, ce anume si de ce urmeaza constientizarea rezultatului dorit din comunicarea respectiva.

Astfel, lucrurile sunt constintizate de la bun inceput si evita momentele de confuzie si de neclaritate in transmiterea mesajului si implicit posibilitatea de a fi inteles gresit.

2. Felul in care este transmis mesajul

Felul in care este transmis un mesaj este extrem de important, iar pentru a face asta intr-un mod cat mai eficient spune-i copilului sa ii priveasca pe oameni in ochi atunci cand vorbeste cu ei. Astfel, va inspira incredere. Un alt aspect foarte important este sa isi constientizeze limbajul nonverbal, mai ales ca acesta transmite mai mult decat cuvintele. Mainile incrucisate, spre exemplu, in discutia cu cineva, transmit lipsa de interes in conversatie si indisponibilitate.

Si nu in ultimul rand, tonul vocii. Este important ce ton folosesti atunci cand vrei sa transmiti un mesaj si sa te asiguri ca acesta este complementar ideii pe care doresti sa o transmiti deoarece si tonul transmite mai mult decat o fac cuvintele.

3. Ascultarea

Comunicarea este ca o strada cu dublu sens. O data ce ai transmis un mesaj vine momentul in care trebuie sa te opresti, sa asculti si sa primesti feedbackul celeilalte persoane raporat la ceea ce i-ai transmis. Este important sa il inveti pe copil sa isi stapaneasca instinctul de a ii intrerupe pe ceilalti chiar daca ii vin foarte multe idei in minte atunci cand celalalt vorbeste. Ascultarea este un factor neaparat necesar pentru ca o comunicare sa fie eficienta. Nu poti avea o reactie potrivita fata de o informatie pe care nu o stii sau pe care o stii doar partial, iar pentru asta este nevoie de ascultare activa.

4. Intelegerea si consensul

Oricand poate aparea un subiect care sa instige la o dezbatere asupra unui subiect fata de care persoanele implicate in comunicare sa manifeste opinii si experiente diferite. In astfel de momente, o comunicare eficienta se distinge prin capacitatea oamenilor de a intelege si respecta ideile cu care nu sunt de acord. Invata-l pe copil ca fiecare are propriile opinii si ca este in regula ca ele sa fie diferite si ca el sa nu fie de acord cu toate.

5. Empatia

Capacitatea de empatie face ca o comunicare sa decurga armonios si fara conflicte. Atunci cand oamenii se confrunta cu pareri diferite de ale lor si pe care le considera negative au tendinta de a crea tensiuni si conflicte. Empatia inhiba foarte mult aparitia conflictelor deoarece atunci cand poti intelege pe cineva si stii ce simte in legatura cu un subiect nu mai exista tendinda de a contraargumenta chiar daca tu nu impartasesti respectiva parere in momentul discutiei.

Cum sa cresti un copil productiv

8 lucruri importante pe care copilul tau trebuie sa le stie

6. Deschiderea catre nou

Cu cat esti mai deschis lucrurilor noi si cu cat le accepti mai usor, cu atat mai mult comunicarea devine mai calitativa si te poti conecta mai usor cu oamenii. Mai ales in domeniul profesional, cu cat esti mai deschis si te conectezi mai bine cu oamenii, cu atat esti expus mai multor oportunitati.

Facand aceste lucruri, copilul isi va dezvolta o capacitate de comunicare foarte buna si va reusi sa se conecteze mult mai usor cu oamenii. Acest lucru ii va folosi in orice context si ii va asigura relatii calitative cu cei din jurul sau.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii