Conturi la Trezorerie pe numele tuturor copiilor din România. Cum să beneficiezi de prima de la stat

Conturi la Trezorerie pe numele tuturor copiilor din România. Cum să beneficiezi de prima de la stat
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Guvernul României a deschis, începând cu data de 1 ianuarie, pe numele tuturor copiilor din România, conturi de economii la Trezorerie. Astfel, 4,17 milioane de conturi au fost deschise la Trezorerie, în numele tuturor copiilor din România.

În aceste conturi, părinţii sau tutorii copiilor pot depune bani. Deponenții vor beneficia de o dobândă anuală de 3%. Mai mult, ei pot beneficia şi de o primă anuală în valoare de 600 de lei, acordată de stat, pentru fiecare an până când copilul împlinește vârsta de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă anual în cont să fie de cel puțin 1.200 de lei. Asta înseamnă ca părinții să depună câte 100 de lei pe lună în contul de la Trezorerie al fiecărui copil.

Sunt voci care spun că acest proiect îi va discrimina pe copiii din familii sărace şi va adânci discrepanţa între zonele rurale şi urbane, scrie Digi24.ro.

Acțiunea reprezintă programul „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, care a fost aprobat în luna decembrie 2018.

Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor

Top 4 lucruri despre bani pe care sa le spui copilului de gradinita

Părinții pot depune banii în conturile copiilor prin virament bancar şi/sau prin mandat poștal prin oficiile Companiei Naționale „Poşta Română”. De asemenea, banii mai pot fi depuși și prin orice unitate teritorială a Trezoreriei Statului Sector 1 în contul 46.01.02 „Sume colectate pentru contul individual de economii Junior Centenar”.

Sumele de bani pot fi retrase mai devreme doar în situații excepționale, cum ar fi problemele de sănătate ale minorului sau decesul acestuia.

„La împlinirea vârstei de 18 ani şi în situațiile excepționale prevăzute la alin (5), titularului contului sau reprezentantul legal al acestuia, după caz, poate afecta retragerea totală a sumelor din cont. Dacă nu se solicită retragerea sumelor din cont, acestea nu beneficiază de condițiile din acest program”, se arată în program.

Prima de stat calculată pentru toți anii în care s-au făcut depuneri, plus dobânda, va fi plătită solicitantului în 15 zile de la scadența depozitului.

Poți vedea toate instrucțiunile privind conturile deschise la Trezorerie pentru copiii din România AICI.

Iată și un material video realizat de Digi24.ro pe acest subiect:

 

Mituri care te imping sa faci cele mai mari greseli in educatia financiara la copii

Ce calitate ar trebui sa aiba copilul tau daca vrei sa aiba succes in viata

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii