Copilul tau poate ajunge milionar. Iata cele 7 lucruri pe care trebuie sa le stie

Copilul tau poate ajunge milionar. Iata cele 7 lucruri pe care trebuie sa le stie
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Daca iti doresti un copil care sa se poata bucura de abundenta si care sa nu se lase schimbat negativ de acest lucru, atunci este necesar sa ii transmiti un mindset adecvat cat mai devreme cu putinta.

Realitatea, de bine, de rau, este subiectiva. Ceea ce ai invatat si ai experimentat ti-au marcat profund viziunea asupra lumii si perceptia asupra ceea ce este si ce nu este posibil. Este important sa stii ca ceea ce il inveti pe cei mic ii va contura viata pe termen lung.

Sa iti pregatesti copilul pentru abundenta si prosperitate nu este usor, dar daca il inveti sa gandeasca lucrurile in mod corect, ii vei oferi un mare avantaj. Trebuie sa intelegi ca va fi necesara o educatie si o pregatire mentala mult peste nivelul mediu de educatie in acest sens.

Desi acestea nu reprezinta tot cumulul de cunostinte necesare, formeaza o baza solida a procesului de intelegere si de acumulare a abundentei.

Iata cele 7 lucruri pe care trebuie sa le transmiti celui mic

1. Educatia financiara.

Existenta acestei etape ar trebuie sa fie de la sine inteleasa, aceasta fiind baza intregului proces. Niciun om nu a ajuns vreodata milionar fara sa aiba o educatie financiara foarte buna. Incepand cu principiile cele mai simple ale acesteia, precum dobanda, piata, si continuand cu notiuni din ce in ce mai avansate. Trebuie inteles de la bun inceput ca educatia financiara trebuie sa fie vasta si profunda.

Daca simti ca nu detii informatiile necesare pentru cel mic, atunci poti apela la materialele specialistilor in domeniu, precum Tony Robbins, Charles Munger, Thomas J. Stanley si multi altii.

2. Placerea de a invata.

Toate persoanele care se bucura de abundenta si prosperitate au inceput prin a invata multe lucruri din multe domenii. Desi unele calitati sunt innascute, ii poti insufla copilului tau placerea de a invata lucruri ducandu-l in locuri noi si povestindu-i despre ele, vorbdindu-i despre tot felul de subiecte care il pot ajuta sa acumuleze noi cunostinte si care ii vor veni in ajutor.

„Explica-mi ce sunt banii!”- Trucuri pentru educatia financiara a copilului tau

Banii de buzunar la copii. Cand sa incepi si cat sa ii dai copilului

Este important sa intelegi ca nu este recomandat sa ii raspunzi copilului tau scurt sau nesatisfacator, deoarece intrebarile puse de acesta reprezinta oportunitati de invatare. Foloseste curiozitatile celui mic pentru a-l invata lucruri intr-un mod cat mai complet si mai in detaliu.

In cazul in care nu poti raspunde la o intrebare, atunci cautati  impreuna raspunsul. Astfel, copilul invata ca poate sa caute raspunsuri atunci cand nu le are, in loc sa il obisnuiesti sa renunte in momentul in care nu il primeste pe calea cea usoara. Este important sa ii hranesti curiozitatea, aceasta stand la baza placerii de a invata.

3. Gandirea strategica

Viata nu este in alb sau negru, iar intelegerea functionarii sistemelor de afaceri, ale societatii si ale vietii in general este extrem de folositor pentru obtinerea abundentei.

Ajuta-l pe cel mic sa invete sa gandeasca strategic, sa poata intelege cum functioneaza lucrurile si sa poate face conexiuni, deoarece acestia sunt oamenii care reusesc sa aiba succes.

Istoria intotdeauna ii aminteste pe cei mai buni strategi precum Alexandru cel Mare, Napoleon sau  Leonardo da Vinci. Pentru a stimula gandirea strategica, il poi invata pe copil sa joace sah sau alte jocuri de strategie de la o varsta cat mai frageda.

4. Invata-l sa isi asume riscuri.

Daca iti doresti ca cel mic sa aiba un viitor de succes, atunci este necesar ca el sa isi infrunte fricile si sa paraseasca zona de confort. Una dintre capcane este sa ii explici copilului tau ca trebuie sa isi asume riscuri intr-un mod care sa nu fie prostesc, dar care sa fie inteligent. Adeseori linia intre cele doua nu este clara, iar copilul tau nu a invatat ceva concret care sa il ajute sa faca diferenta.

In schimb, il poti invata cum sa traiasca in prezent si sa gandeasca analitic. Ceea ce il va ajuta foarte mult este sa faca un pas in spate, sa observe si sa ia o decizie bazata pe analiza, in loc sa ia decizii impulsive.

5. Sa ramana vesnic angajatul cuiva, NU il va face milionar.

Atunci cand standardele sunt foarte inalte, nu exista exceptie de la aceasta regula. Nu ai cum sa devii milionar fiind angajatul cuiva. Atunci cand esti milionar, esti fondator, co-fondator sau mostenitor.

Cuvintele care iti condamna copilul sa nu aiba suficienti bani

Ce poti sa il inveti pe copil despre bani in functie de varsta

Nassim Taleb a spus: „Cele mai periculoase trei vicii sunt heroina, carbohidratii si salariul lunar.” Unul dintre cele mai importante atu-uri pe care le avem este timpul. Invata-l pe cel mic sa isi foloseasca timpul astfel incat sa poata sa aiba beneficii in concordanta cu valoarea pe care o are, in loc sa isi foloseasca timpul sa lucreze pentru cineva care ii ofera doar o mica parte din ceea ce ar putea sa castige.

6. Importanta impactului

Atunci cand ceea ce faci acopera nevoile multor oameni, impactul pe care il ai este unul mare, iar beneficiile pe masura. Spre exemplu, Facebook, Amazon, Walmart sunt folosite de aproximativ intreaga populatie, deoarece au avut un impact asupra acestora.

Pentru a deveni milionar, invata-l pe copil sa gaseasca nevoi care acopera un numar mare de oameni. Sa aleaga o problema majora, ceva ce pare imposibil si sa inceapa de acolo. Nu uita, nimic nu este imposibil, decat daca il percepi in acest fel.

7. Banii sunt doar un instrument.

Niciodata, dar niciodata, nu il lasa pe cel mic sa uite acest lucru. Bani nu reprezinta scopul final, ei sunt doar instrumentul de care te poti folosi pentru a ajunge sa atingi scopul final. Dar ca orice alt instrument, banii pot fi benefici sau distructivi.

Ajuta-ti copilul sa isi dea seama ce isi doreste de la viata si cum pot banii sa il ajute sa obtina ceea ce isi doreste, dar si cum il pot impiedica sa ajunga acolo.

Este important sa intelegi ca acestea nu sunt singurele lucruri pe care cel mic trebuie sa le stie, insa acestea reprezinta baza pe care el poate construi. Daca acesta isi va insusi aceste sapte lucruri, va fi cu mult peste nivelul celor din jurul lui si va avea beneficii pe tot parcursul vietii sale.

Sursa foto: www.pexels.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii