Cum a reusit un adolescent sa castige 30 de milioane de dolari la 17 ani

Cum a reusit un adolescent sa castige 30 de milioane de dolari la 17 ani
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Inteligenta, putere si milioane de dolari. Nick D’Aloisio le are pe toate la doar 18 ani. Cum a reusit sa aiba succes financiar la o varsta atat de frageda este intrebarea multor oameni, mai ales a parintilor. La varsta de 17 ani a avut primul succes in valoare de 30 de milioane de dolari cu aplicatia Summly  care oferea un sumar al stirilor cele mai importante prin intermediul Yahoo.

Nick D’Aloisio este programator si a inceput sa scrie aplicatia Summly in dormitorul parintilor lui in Londra atunci cand avea 15 ani, iar la varsta de 17 ani a avut un mare succes. Nick este unul dintre milionarii tineri care si-au castigat banii prin munca proprie. Acesta a fost numit „Innovator of the Year” in cadrul „Wall Street Journal” si lucreaza in prezent in echipa Yahoo.

Nick a vorbit despre succesul pe care il are si despre ce anume l-a ajutat sa ajunga la acest nivel inca din timpul liceului. Oricine isi doreste acest succes pentru el sau pentru copilul lui, insa nu toata lumea reuseste sa il aiba.

8 lectii despre bani pe care parintii le-au primit si refuza sa le transmita copiilor lor

3 lectii gresite pe care parintii care au dificultati financiare le transmit copiilor lor

Atunci cand vorbim despre succes stim ca ne referim la un stil de viata, la anumite principii si obiceiuri care sunt urmate cu perseverenta. Este usor sa te uiti catre oamenii care se bucura de succes si sa te intrebi ce oare au ei diferit sau sa pui totul pe seama norocului pe care acei oameni l-au avut. Insa, nu este despre asta. Fiecare om isi seteaza standarde si asteptari care ii contureaza ulterior realitatea.

Iata ce recomanda Nick D’Aloisio pentru atingerea succesului financiar dorit:

1.Stabileste ce iti doresti sa faci

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand vrei sa ai succes financiar este domeniul in care vrei sa lucrezi. Este important sa alegi ceva ce iti place si la care consideri ca te pricepi in mod natural. Fiecare om are abilitati innascute si interese pentru anumite domenii. Afla care sunt acestea!

Afla care este acel lucru pentru tine si gandeste-te cat de departe iti doresti sa ajungi, cum o sa faci asta, cu cine si pentru cine. In studiile economice se pune accentul pe cateva intrebari cheie care ajuta la clarificarea obiectivelor si atingerea acestora: Cine?”,  „Ce?”,  „Cum?”, „Cat?” si „Pentru cine?”.

2. Afla care sunt nevoile oamenilor

Sa omiti aceasta etapa este garantia esecului in orice ai face. Cel mai important, atunci cand esti antreprenor, este ca ceea ce livrezi sa satisfaca nevoile oamenilor. Pentru asta este nevoie sa observi, sa studiezi piata, segmentul tinta si sa identifici nevoile principale pe care le poti satisface prin ceea ce faci.

3. Acumuleaza cunostinte si antreneaza-ti abilitatile

Atunci cand te apuci serios de o afacere trebuie sa stii bine ce faci. Indiferent de domeniu, studiul este foarte important. Calitatea serviciilor oferite nu poate exista in absenta cunostintelor necesare, iar pentru asta trebuie sa iti placa ceea ce faci. Atfel, vei studia cu placere si nu vei resimti lucrurile ca pe o obligatie.

Identifica abilitatile pe care le ai si de care ai nevoie in ceea ce faci si dezvolta-le cat poti de mult. Indiferent cat este de semnificativ un talent sau o abilitate, antrenamentul si dezvoltarea sunt cele care conduc catre succes. Talentul se poate diminua fara practica necesara.

4. Studiaza oamenii care au succes in domeniul tau

Afla cine se mai ocupa de ceea ce tu iti doresti sa faci si ce au facut pentru a avea succes. Este foarte important sa cercetezi ceea ce este pe piata deja si sa afli care sunt sfaturile specialistilor in domeniu. Sunt foarte multe lucruri pe care le poti invata si care iti vor scurta si usura drumul catre anumite lectii si informatii.

5. Cauta mentori

Desi oamenii invata cel mai bine din propriile greseli, uneori este de folos sa auzim si de la altii ce anume sa evitam. Mai ales in domeniul profesional. Un mentor iti asigura ghidajul necesar pentru a evolua si invata care sunt punctele cheie ale ariei pe care ti-ai ales-o.

Cum sa iti imprietenesti adolescentul cu banii. 7 lucruri pe care sa le stie inainte de facultate

6 pasi simpli prin care il poti invata pe copil cum sa gestioneze un buget

Mentor poate sa fie oricine are vechime in domeniu, despre care se poate spune ca a avut succes si care este dispus sa te ghideze.

6. Nu uita sa faci si alte lucruri

Stim cu totii cum este atunci cand avem o idee care ne place, iar motivatia este la maxim, insa este important sa pastram timp sa mai iesim si cu prietenii si cu familia.

Nick, spre exemplu, desi lucra la afacerea sa si avea deja succes, nu uita sa fie si adolescent si sa petreaca timp cu prietenii lui.

Oricine isi doreste un copil care are succes financiar, iar pentru adolescenti acesta este un subiect de interes. Tehnologia permite accesul la cat mai multe informatii, iar copiii pot vedea exemple pozitive si se pot documenta despre orice. Ajuta-ti copilul sa descopere ce isi doreste sa faca si arata-i ca exista multe posibilitati de a face orice vrea, atata timp cat vrea.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii