Cum sa NU platesti taxele de facultate ale copilului si sa ramai un parinte bun

Cum sa NU platesti taxele de facultate ale copilului si sa ramai un parinte bun
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Ai observat cat de mult cresc taxele de facultate de la un an la altul? Toti parintii isi doresc un loc la buget pentru copilul lor. Insa, nu toti copiii invata atat de bine.

Tu stii care este nivelul copilului tau si chiar nu este o tragedie daca nu are 10 pe linie. In perioada examenului de Bacalaureat, pe langa stresul legat de examene, apar si discutii in familie legate de posibilitatea de a plati sau nu taxa de facultate a copilului.

Incep reprosurile intre parinti, ca nu l-au supravegheat mai atent, apoi, reprosurile de la parinti catre copii.

Aceasta situatie poate fi evitata usor atunci cand parintii privesc in perspectiva si evita greselile legate de educatia financiara oferita copilului. Acest articol este recomandat si parintilor cu copii mici, pentru ca daca incep de acum sa aplice acest secret, vor reusi un lucru extraordinar!

Taxele de facultate te sperie si nu stii daca ti le permiti?

Copilul abia a intrat la liceu si gandul la facultate este departe si de voi, dar si de el. Insa, daca doriti sa nu va stresati peste 4 ani, cu privire la taxele de facultate foarte mari, atunci trebuie sa incepeti sa va pregatiti din timp.

Cum ar fi ca intreaga familie sa inceapa sa stranga bani de facultate inca din primul an de liceu? Ce inseamna asta? Parintii invata copilul cateva lectii importante legate de educatia financiara a copilului: conceptul de economisire, de anticipare a unui eveniment, de organizare a bugetului. “Bani albi pentru zile negre” devine, mai mult decat un proverb.

Cum contribuie parintii? In fiecare luna, pun deoparte o suma modica.
Cum contribuie copilul? Incepe sa-si castige singur banii pentru a-si acoperi cheltuielile din primul an de facultate.

Bine-nteles, banii dedicati taxei de facultate nu sunt singurii economisiti de familie in acesti patru ani. Vor mai veni si alte cheltuieli. Insa, planul este realizabil! Iar daca reuseste sa ocupe un loc la buget, cu atat mai bine, pentru ca daca va studia in alt oras, banii aceia ii vor servi la acoperirea costurilor de cazare si intretinere.

Si nu trebuie sa va ganditi ca trebuie acoperita valoarea intregii taxe de facultate, ci cat mai mult.

Astfel, in 48 de luni, daca tu pui deoparte 100 de lei/luna si copilul 50 de lei/luna, impreuna economisiti 7.200 de lei, o suma care sigur va acoperi taxele de facultate din primul an!

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii