De ce este important sa depasim frica de a discuta despre bani cu cei mici

De ce este important sa depasim frica de a discuta despre bani cu cei mici
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Discutiile despre bani sunt inconfortabile pentru foarte multi oameni.  Multi dintre parinti sunt extrem de atenti la cantitatea de informatie pe care o impartasesc cu cei mici in ceea ce priveste situatia financiara a familiei, motivul fiind ca este nepoliticos sa vorbesti despre bani chiar si fata de copiii nostrii.

De cele mai multe ori oamenii au pareri preconcepute despre bani si asupra efectului pe care acestia il pot avea asupra copiilor. Banii reprezinta o notiune careia i se atribuie tente negative, acesta fiind un motiv din cauza caruia cei mici trebuie sa fie feriti.

Este important sa intelegem ca latura negativa a banilor apare atunci cand nu exista o intelegere a copiilor asupra a ce sunt si la ce se folosesc.  Cu atat mai mult daca exista alti copii in jurul copilului tau care primesc o educatie financiara acasa.

Din pacate, scolile nu includ in programa scolara si educatia financiara. Exista 13 state in care se practica acest lucru in mod obligatoriu si doar 5 dintre ele au si testare.  Cu toate acestea, jumatate dintre profesorii care se ocupa de cursurile de educatie financiara a copiilor nu sunt specializati in domeniu, iar elevii de multe ori nu acorda importanta cuvenita acestul curs.

Cat de interesati sunt copiii depinde doar de noi, de ceea ce le transmitem si de educatia financiara pe care o facem acasa.

Ce poti sa il inveti pe copil despre bani in functie de varsta

Parintii care cresc copii impliniti financiar fac aceste 9 lucruri simple

Un studiu facut recent a scos la iveala un lucru pe care elevii de liceu nu il stiu despre bani.  Cand au fost intrebati despre castigurile venite din depozite si despre castigurile venite din economii, doar unul din sase stiu ca prima varianta este mai avantajoasa.

Studiul a scos la iveala ca doar 48% dintre elevi detin un minim de cunostinte financiare si ca in randul studentilor, pana si cei mai buni studenti ai facultatilor au probleme la acest capitol.

Este foarte important sa ne dam seama daca ceea ce noi gandim despre bani nu cumva ne poate afecta copiii intr-un mod negativ. Nu este nicio problema daca lucrurile nu au fost facute ca la carte pana acum, acestea pot fi remediate, educatia financiara putand fi facuta la orice varsta. Nu este niciodata prea tarziu sau prea deveme sa iti educi copilul in materie de bani.

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii