DESPRE NOI

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

EducatieFinanciaraPentruCopii.ro este primul site din Romania ce isi propune sa ofere parintilor si copiilor cele mai bune informatii de gestionare a banilor familiei. Publicatia online este un proiect editorial marca CentruldeParenting.ro, unul dintre cele mai apreciate site-uri de parenting modern din Romania.

Articolele sunt semnate de:

ANA ZIDARESCU, cu 10 ani de experienta in presa nationala si online communication. Este cofondatoare CentruldeParenting.ro si EducatieFinanciaraPentruCopii.ro, iar de 3 ani si jumatate este mamica de baiat.
ANA BATCA, coach, trainer autorizat de Ministerul Muncii, cofondatoare CentruldeParenting si EducatieFinanciaraPentruCopii.ro, cu experienta de aproape 10 ani in presa economica, si mama unui baietel de 3 ani si 4 luni.

Pe EducatieFinanciaraPentruCopii.ro gasesti solutii concrete si utile pentru a initia o educatie financiara timpurie, articole, recomandari si cursuri pentru parinti si copii.

Site-ul este dedicat parintilor cu copii intre 3 si 18 ani, pentru ca educatia financiara la copii incepe de la gradinita si trebuie sa se mentina pana cand copilul isi incheie adolescenta. Parintii sunt exemplul pe care copiii il urmeaza, astfel ca si educatia financiara trebuie sa inceapa acasa, inca din primii ani.

Pentru ca vrem sa oferim parintilor informatiile de care au nevoie, site-ul EducatieFinanciaraPentruCopii.ro vine cu articole utile, idei concrete, sfaturi si informatii segmentate pe categorii de varsta, pentru a alege exact ceea ce se potriveste familiei lor.

De ce un site de Educatie Financiara pentru Copii?

Sunt multi parinti care se plang de faptul ca adolescentul lor le cere bani mereu pentru gadget-uri de ultima generatie, haine scumpe si alte accesorii, ori nu se incadreaza in abonamentul telefonului si fac credit suplimentar. Motivul este acela ca adolescentul nu constientizeaza banul, costurile lunare si bugetul efectiv al familiei. El ignora sau chiar nu stie ca bugetul familiei este limitat si, oricat de mult ar dori un parinte sa ofere copilului sau, este imposibil de indeplinit fiecare asteptare materiala a copilului.

Intr-o situatie similara sunt si parintii cu copii mici. Ei vor mereu jucarii noi si se intampla ca o simpla iesire la cumparaturi sa se termine cu o scena de plans in magazin.

Aceste situatii pot fi evitate atunci cand copilul intelege ce inseamna banii, de unde vin, cum sa-i obtina singur, cum sa-si organizeze bugetul si cum sa-si stabileasca singuri prioritati.

Sunt foarte multi adulti care recunosc faptul ca sunt mari cheltuitori si nu stiu nici ei pe cei s-au dus banii din luna respectiva. Nimeni nu-si doreste ca fiul sau fiica sa se devina un astfel de adult!

“La un an de la momentul lansarii site-ului CentruldeParenting.ro am ajuns la concluzia ca parintii au nevoie de o informare mult mai buna si de resurse cu adevarat utile legate de educatia financiara a familiei. Am decis, astfel, sa lansam EducatieFinanciaraPentruCopii.ro pentru ca stim, deja, ca foarte multe dintre problemele dintre parinti si copii apar pentru ca atat cei mici, cat si cei mari, nu inteleg ce inseamna banii, cum se obtin, nu stiu sa si-i organizeze si au pretentia de la parinti sa le cumpere tot felul de lucruri. Copiii trebuie sa stie ca au puterea de a reusi singuri multe lucruri, inclusiv de a invata responsabilitatea banilor – un instrument de foarte mare valoare. Pentru ca ii va ajuta sa ia cele mai bune decizii” – Ana Zidarescu & Ana Batca, fondatoarele site-urilor EducatieFinanciaraPentruCopii.ro si CentruldeParenting.ro

Parintii trebuie sa se gandeasca la copiii lor in perspectiva si sa-i invete despre bani, pentru ca, astfel, le ofera o sansa foarte mare sa nu ajunga adulti cu probleme financiare.

Educatia financiara pentru copii este unul dintre secretele reusitei in viata si suntem siguri ca articolele si informatiile de pe site-ul EducatieFinanciaraPentruCopii.ro vor fi de real folos familiilor ce isi doresc copii realizati, independenti.

Site-ul CentruldeParenting.ro a fost lansat in septembrie 2014, iar in acest moment are peste 120.000 de cititori unici pe luna si o comunitate foarte activa pe Facebook, formata din peste 27.000 de parinti, educatori si viitori parinti interesati de parentigul modern.

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone