Educatia financiara pentru copiii de 14-18 ani. Ce trebuie sa stie despre bani pana la aceasta varsta

Educatia financiara pentru copiii de 14-18 ani. Ce trebuie sa stie despre bani pana la aceasta varsta
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Deja de la aceasta varsta copilul este foarte aproape de a castiga si mai multa independenta, tocmai de aceea este important sa ii asiguri cunoasterea unor concepte mai avansate si a unei responsabilitati financiare.

Conform unui studiu facut in 1997 de Consumer Reports, 40% dintre adolescenti nu luau  in serios dobanda pe care banca o atasa imprumuturilor pe care oamenii le faceau. Si mai mult de atat,  multi dintre ei nu asociau cartile de credit cu nicio forma de imprumut. .

Iata cateva lucruri pe care copilul tau trebuie sa le stie sau sa le faca daca se afla in aceasta categorie de varsta.

  • Strangerea banilor pentru facultate.

Economisirea banilor in scopul facultatii este foarte importanta in aceasta perioada, avand in vedere ca aceasta este urmatoarea etapa din viata lui

  • Angajarea

Nimic nu o sa il invete mai mult despre valoarea banilor decat munca pentru proprii bani de buzunar.

  • Cunoasterea conceptului de investitie

Nu isi va permite la aceasta varsta sa faca investitii majore, insa este important sa inteleaga care sunt beneficiile investitiilor, dar si riscurile.

  • Intelegerea utilitatii unui buget

Banii nu sunt nelimitati si asta este foarte important de inteles. Tocmai de aceea cheltuirea si salvarea banilor trebuie facuta in functie de nevoile pe care le are si de sumele pe care isi doreste sa le economiseasca.

„Explica-mi ce sunt banii!”- Trucuri pentru educatia financiara a copilului tau

Ai copil la scoala? Invata-l sa-si gestioneze banii in 6 pasi simpli

  • Intelegerea cartilor de credit si a datoriilor

Nu este niciodata prea devreme pentru a-ti invata copilul despre datorii si care sunt consecintele lor.

  • Intelegerea diferitelor tipuri de taxe

In cazul in care adolescentul tau deja are o slujba, atunci stie despre taxele pentru asigurarea de sanatate si despre impozitul pe salariu. Daca nu, este bine sa se familiarizeze cu aceste taxe, dar si cu celelalte cu care va intra in contact.

Cu siguranta beneficiile educatiei financiare se vor vedea de fiecare data cand copilul tau va intra in contact cu anumite situatii financiare si se va putea descurca singur.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii