Primii pasi in educatia financiara. 3 jocuri simple cu bani pentru copilul de 3-4 ani

Primii pasi in educatia financiara. 3 jocuri simple cu bani pentru copilul de 3-4 ani
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

In contextul crizei economice cu care ne-am confruntat in ultimii ani si care a schimbat obiceiurile financiare ale multor persoane, din ce in ce mai multi parinti din Romania sunt constienti ca trebuie sa le ofere copiilor o educatie financiara corecta, care sa-i ajute sa-si gestioneze cu succes finantele personale in viata.

Mai mult decat atat, stii ca obiceiurile legate de bani se invata inca din frageda copilarie si ne influenteaza ulterior intreaga viata.

De aceea, poate ca te gandesti si tu la ce anume trebuie sa-i spui copilului mic pentru a-i oferi o educatie financiara adecvata. Si, mai ales, de unde sa incepi aceasta educatie financiara?

Tu strangeai bani la pusculita? Copilul tau nu prea poate. Uite de ce

5 motive pentru care parintii refuza sa vorbeasca cu copiii despre bani

Inainte de a vorbi despre primul pas in a-i invata despre bani pe copiii mici, te invit, pentru cateva clipe intr-o calatorie in copilaria ta. Atunci cand, impreuna cu alti copii, te jucai de-a magazinul, erai vanzator sau cumparator si trebuia sa gestionezi niste „bani”. Poate ca te amuzi acum cand iti amintesi ca acei bani nu erau altceva decat niste frunze sau niste bucati de foi de hartie, sau fise, sau carti de joc… Atunci, prin aceste jocuri, incepea educatia financiara a ta si a copiilor cu care te jucai.

Este binecunoscut faptul ca cei mici invata cel mai bine prin joc. Si aceasta este o recomandare de care ar trebui sa tina cont parintii daca vor ca cei mici sa invete cu drag, sa le placa materiile de studiu.

Primele jocuri cu bani

Iar primul pas cu care poti incepe un proces de educatie financiara a unui copil mic, de 3 spre 4 ani, este un joc cu bani. Obiectivul acestui joc este ca baietelul sau fetita sa faca diferenta dintre monede si bancnote si sa perceapa valoarea acestora.

Cuvintele care iti condamna copilul sa nu aiba suficienti bani

Copiii inspira copii. Uneori, cel mai bun profesor al copilului tau este un alt copil

Gaseste-ti cateva minute in care sa-i prezinti mai multe monede cu diferite valori. De asemenea, prezinta-i si bancnotele si valoarea lor.

Iata 3 joculete simple cu bani pe care le poti face cu un copil de 3-4 ani, familiarizandu-l astfel cu valoarea monedelor si bancnotelor si cu diferenta dintre ele:

1. Aduna cateva zeci de monede de diferite valori si ofera-i-le copilului intr-un bol pentru a le sorta pe valori.

2. Propune-i sa numere cate monede de fiecare valoare a gasit.

3. Roaga copilul sa-ti faca ordine in portofel, aranjand bancnotele in ordine crescatoare a valorii acestora.

Top 4 lucruri despre bani pe care sa le spui copilului de gradinita

Cum sa NU platesti taxele de facultate ale copilului si sa ramai un parinte bun

In masura in care observi ca celui mic ii plac aceste jocuri, le poti relua si in alte zile. Aceste jocuri au avantajul ca pot fi jucate si in vacanta, fie ca va aflati cu familia la mare, la munte sau in strainatate, unde cel mic va putea juca jocul cu monede straine.

In acest fel, copilul se va obisnui sa deosebeasca monedele si va invata sa foloseasca banii. Sau, de ce nu, aceste jocuri s-ar putea vor numara printre joculetele lui preferate?… :)

Stii un joc legat de bani pentru copiii mici? Te invit sa-l impartasesti cu noi intr-un comentariu!

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii