Laborator electro-IT pentru studentii din Timisoara, inaugurat de Honeywell Romania

Laborator electro-IT pentru studentii din Timisoara, inaugurat de Honeywell Romania
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Honeywell, companie din top Fortune 100, care activeaza pe segmentul de software-industrial, a inaugurat in cadrul Universitatii Politehnice din Timisoara (UPT) un laborator destinat celor aproximativ 400 de studenti de la specializarile Electrotehnica si Electroenergetica. Cu ajutorul investitiei de aproximativ 16.000 euro, studentii isi vor dezvolta abilitatile tehnice si se vor pregati pentru carierele viitoare, anunta un comunicat al Honeywell.

In aceasta toamna, Honeywell va inaugura inca un laborator in cadrul aceleasi institutii de invatamant, la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Laboratorul Honeywell din cadrul UTP le permite studentilor sa descopere ultimele tehnologii din domeniu, incluzand echipamente electrice de ultima generatie: osciloscoapel, sonde optice de comunicare smart meter, surse laborator, infrastructura IT, computere sau laptopuri pentru citirea contoarelor.

Intentia Honeywell este sa ajute studentii sa invete sa proiecteze si sa dezvolte contoare inteligente pentru energie si apa si sisteme de telegestiune si telecitire pentru eficientizarea consumului de energie.

Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor

Mituri care te imping sa faci cele mai mari greseli in educatia financiara la copii

In noul laborator, studentii vor putea pune in practica notiunile teoretice invatate la cursurile de Tehnologia Informatiei si Programarea Calculatoarelor, Masurarea Marimilor Electrice, Microcontrolere si Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice si Instrumentatie Virtuala.

„Laboratorul dotat de catre compania Honeywell se inscrie in cadrul eforturilor depuse de conducerea universitatii, de a intari legatura intre universitate si companiile cu reprezentare locala. Ne bucuram ca firmele inteleg sa se implice, atat prin observatii legate de planurile de invatamant, cat si prin participarea cu echipamente extrem de performante la dotarea laboratoarelor universitatii, lucru care conduce la o mult mai buna pregatire a studentilor nostri. Colaborarea cu Honeywell va continua, nu doar pe zona didactica, ci si pe cea a cercetarii”, declara prof.univ.dr.ing. Liviu Cadariu-Brailoiu, prorector al Universitatii Politehnica Timisoara.

„Dorim sa contribuim la dezvoltarea unei generatii de tineri talentati, care vor deveni liderii de maine in materie de inginerie”, spune si Razvan Cotiuga, general manager Honeywell Elster Timisoara.

La fabrica Honeywell din Timisoara, peste 80% dintre angajati sunt absolventi ai Politehnicii din Timisoara. Dintre ei, aproximativ 70% lucreaza in cercetare si dezvoltare. De asemenea, aproximativ 20% dintre angajatii Honeywell din Timisoara sunt absolventi ai facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica, facultate in care este amplasat acest laborator.

Honeywell activeaza in Romania din anul 1997 prin intermediul a patru companii care cuprind inclusiv unitati de productie situate in Bucuresti si Lugoj. Compania are in Romania peste 2.600 de angajati. Operatiunile sale cuprind trei mari arii de business: solutii de automatizare si control, managementul proceselor industriale, precum si sisteme pentru industria aerospatiala si industria transporturilor.

Cum sa ii explici copilului de ce banii nu aduc fericirea, dar pasiunea da

7 lucruri despre educatia financiara care s-ar putea sa te surprinda

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii