Legatura dintre cartile pe care le ai in casa si salariul copilului tau cand va fi mare

Legatura dintre cartile pe care le ai in casa si salariul copilului tau cand va fi mare
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Parintii din ziua de astazi sunt cu mult mai implicati in educatia copiilor lor decat generatiile precedente si isi doresc sa nu repete greselile parintilor lor, creandu-le un mediu favorabil pentru o dezvoltare armonioasa.

Asadar, poate ca multe persoane care au copii si isi doresc ca micutii sa ajunga, cand vor creste mari, persoane cu salariu mare se gandesc ce studii ar trebui sa urmeze copiii lor sau la ce cursuri sau ateliere ar trebui sa mearga de mici. Cursuri de pian? Lectii de sah? Cursuri de programare, de limbi straine sau de fotografie?

Nimic din toate acestea. Un studiu realizat de economistii de la Universitatea din Padova, in cadrul caruia au fost comparate datele privind 5.820 de barbati europeni, a comparat impactul educatiei din copilarie asupra nivelului castigurilor financiare in viata de adult. Rezultatele sunt suprinzatoare: baietii care au urmat un an in plus de studii castiga, in medie, un salariu cu 9% mai mare. Mai mult decat atat, veniturile sunt, in medie, cu 21% mai mari in cazul barbatilor care au crescut cu peste 10 carti care nu erau in programa scolara (carti pe care nu erau fortati sa le citeasca) in casa, scrie publicatia Quartz.

Banii de buzunar la copii. Cand sa incepi si cat sa ii dai copilului

Cum parintii ii invata pe copii sa fie iresponsabili cu banii

Interesant este faptul ca factori precum tatal functionar sau conditiile mai bune de trai, precum prezenta canalizarii, nu par sa faca vreo diferenta.

Totusi, sa nu ne grabim sa extrapolam rezultatele studiului. Este foarte posibil ca familiile care le-au oferit copiilor carti sa citeasca sa i fost deja preocupate intr-o mai mare masura de educatia copiilor comparativ cu alte familii.

De asemenea, este foarte probabil ca parintii acestor copii sa le fi citit micutilor mai frecvent decat alti parinti. Sau, este vorba de familii cu o situatie financiara mai buna care si-au permis sa cumpere carti.

Cum il inveti pe copil sa fie destept in legatura cu banii sai

Top 4 lucruri despre bani pe care sa le spui copilului de gradinita

Cert este ca exista o legatura clara intre cartile din locuinta ta si nivelul castigului financiar pe care il va avea copilul tau peste ani de zile, cand va deveni adult. In momentul in care copilul citeste cu bucurie, cu pasiune, el se va implica, va descoperi noi lumi si imaginatia si creativitatea lui vor fi stimulate. Aceste calitati, daca sunt dezvoltate in copilarie, il ajuta mult pe copil la maturitate in orice domeniu al vietii, inclusiv in ceea ce priveste nivelul veniturilor.

Tu ce carti ii oferi copilului tau sa citeasca?

Sursa foto: Pixabay

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii