Materia scolara care il va ajuta pe copil sa castige mai multi bani

Materia scolara care il va ajuta pe copil sa castige mai multi bani
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

In Romania, orele de educatie financiara au fost introduse recent in curicula de invatamant ca optionale. In strainatate, insa, in special in tarile occidentale, educatia financiara in scoli se face de multi ani. Cu toate acestea, insa, analizele facute de sociologi si psihologi au aratat faptul ca, in ciuda lucrurilor despre bani pe care le invata la scoala, tinerii deveniti adulti nu isi imbunatatesc comportamentele financiare.

Shawn Cole, profesor de Finanțe la Harvard Business School, se intreaba urmatorul lucru: daca educatia financiara este intr-adevar eficienta, de ce atat de multi tineri se confrunta cu datorii mari si un grad extrem de redus de economisire? In urma unor studii pe care le-a desfasurat impreuna cu alti cercetatori, profesorul Cole a constatat ca alti factori influenteaza mai mult comportamentele financiare ale copiilor mai degraba decat orele de educatie financiara, scrie Wall Street Journal. Unul dintre acesti factori este o materie care se invata pe tot parcursul scolii si este vorba de matematica.

JOCURI PENTRU COPII LA MAGAZIN. De ce este important sa lasi copilul sa-si cumpere jucaria dorita

“Vreau si eu! Toti colegii mei au si ma fac de rusine” – Cand copilul spune asta, tu ai 4 tehnici secrete la indemana

Elevii care au facut ore suplimentare de matematica au ajuns ulterior sa-si gestioneze mai bine creditele decat alti colegi de-ai lor care nu au alocat timp suplimentar pregatirii la matematica. In plus, persoanele care au facut mai multe ore de matematica s-a dovedit ca investesc un procent mai mare din venit si situatia lor financiara este departe de intrarea in incapacitate de plata.

„Numeroase decizii financiare sunt mai usoare daca te simti confortabil cu numerele si faci comparatii numerice”, spune profesorul Shawn Cole.

In lipsa unor abilitati matematice puternice, oamenii tind sa investeasca, sa cheltuiasca sau sa economiseasca bazandu-se pe criterii emotionale. In plus, persoanele care au invatat prea putina matematica fac greseli financiare mai mari din cauza ca nu constientizeaza cat de repede se poate acumula o datorie.

Shawn Cole spune ca se va asigura ca cei doi copii ai sai vor face cat de multa matematica pot. El ii sfatuieste si pe ceilalti parinti sa faca acelasi lucru.

Asadar, cele mai recente studii arata ca elevii care invata mai multa matematica fac calcule mai rapide si inteleg evolutiile matematice, ceea ce ii ajuta sa-si gestioneze mai bine bugetul si sa fac prognoze legat de ce se va intampla cu banii sau cu datoriile lor. Iata un motiv in plus pentru a gasi cele mai bune modalitati pentru copiii tai de a intelege matematica si de a o invata.

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii