Optionalul de educatie financiara ar putea sa devina disciplina obligatorie in scoli

Optionalul de educatie financiara ar putea sa devina disciplina obligatorie in scoli
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Materia optionala de educatie financiara ar putea deveni obligatorie. Cresterea gradului de educatie financiara s-ar putea realiza si prin trecerea disciplinei Educatie financiara, de la optionale la cele obligatorii, a declarat, marti, Sergiu Oprescu, presedintele consiliului director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), intr-o conferinta, potrivit Agerpres.ro.

„Noi am elaborat un manual de educatie financiara pe care il propunem Ministerului Educatiei pentru a fi revizuit si pentru a fi luat in calcul si am facut o solicitare in sensul acesta. Asteptam sa vedem daca solicitarea noastra capata valoarea necesara”, a afirmat Sergiu Oprescu.

Oficialul ARB a precizat ca manualul a fost trimis catre minister in luna martie a acestui an. In plus, ARB a avut si o intalnire cu reprezentantii Ministerului Educatiei pentru efectuarea pasilor necesari.

In opinia lui Sergiu Oprescu, cresterea gradului de educatie financiara in randul romanilor s-ar putea face prin intermediul Platformei de educatie financiara lansata anul trecut si prin programe specifice.

9 lucruri pe care orice copil ar trebui sa le stie despre bani in functie de varsta

4 motive pentru care ai nevoie de un copil educat financiar

Educatia financiara din Romania, remarcata la nivel international

Romania a castigat Marele Premiu pentru educatie financiara la Global Inclusion Awards 2017, pentru eforturile in domeniul educatiei financiare si al sprijinului acordat copiilor si tinerilor in directia unei mai bune incluziuni financiare, scrie hotnews.ro.

Evenimentul s-a desfasurat pe 3 mai 2017, la Berlin, Germania, si a fost sustinut de organizatia non-profit Child and Youth Finance International si de G20.

Tara noastra a fost mentionata cu mai multe programe de educatie financiara. Insa, cel mai convingator program a fost cel prin care s-a permis studierea educatiei financiare ca materie optionala de catre elevii din clasa a IV-a.

Disciplina „Educatie Financiara” a fost introdusa ca materie optionala in scoli incepand cu toamna anului 2013. Curriculum-ul a fost realizat cu ajutorul Ligiei Golosoiu de la BNR,

Unul din zece elevi de clasele a III-a si a IV-a a studiat deja aceasta materie, iar toamna trecuta, 200.000 de elevi si-au manifestat dorinta de a parcurge aceasta materie.

 

Sursa foto: www.arb.ro

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii