Parintii copiilor care au succes au aceste 7 lucruri in comun

Parintii copiilor care au succes au aceste 7 lucruri in comun
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Parintii vor pentru copiii lor sa nu aiba probleme, sa invete bine si sa devina adulti de succes. Si cum nu exista o reteta pentru a face copiii sa aiba succes, studiile facute au scos in evidenta anumiti factori care contribuie la atingerea succesului.

Deloc surprinzator, majoritatea dintre acesti factori tin de modul in care parintii aleg sa isi creasca copiii.

6 sfaturi pe care sa nu le oferi copilului tau pentru a deveni un antreprenor de succes

Copilul nu se concentreaza? Iata ce poti sa faci

Iata cele 7 lucruri pe care parintii copiilor care au succes le au in comun:

1. Ii implica pe copii in treburile casnice

Julie Lythcott-Haims, profesor in cadrul universitatii Stanford si autoare a “How To Raise an Adult” a spus in cadrul unui eveniment Ted Talks Live: “Daca cei mici nu isi spala vasele, altcineva o va face pentru ei. Si asa nu doar ca sunt complet privati de orice responsabilitate de a face ceva, dar si de posibilitatea de invata cum se fac lucrurile si ca fiecare imparte contribuie la un intreg care trebuie intretinut.

Lythcott-Haimes considera ca acei copii care isi ajuta parintii in treburile casnice vor deveni adulti care vor colabora foarte bine cu colegii de serviciu, vor dezvolta capacitatea de empatie pentru ca stiu ce reprezinta munca si cum sa isi asume responsabilitatea pentru ea.

2. Le dezvolta copiilor abilitati sociale

Cercetatorii din cadrul universitatii din Pennsylvania si Duke University au facut un studiu longitudinal pe 700 de copii din Statele Unite urmarind evolutia vietilor acestora din gradinita pana la varsta de 25 de ani si au descoperit ca exista o corelatie semnificativa intre abilitatile sociale si succesul pe care l-au atins ca si adulti.

Studiul a durat 20 de ani si a demonstrat ca acei copii care socializau eficient cu prietenii si colegii lor, care au fost empatici, intelegatori, care au oferit ajutorul si care si-au rezolvat problemele singuri a avut sanse semnificativ mai mari sa aiba o viata implinita si pe plan personal si pe plan profesional fata de cei care nu au prezentat aceste abilitati.

3. Seteaza standarde inalte

Folosind date din cadrul unui sondaj facut pe 6,600 de copii nascuti in anul 2001 in Los Angeles, a fost demonstrat faptul ca asteptarile pe care parintii le au de la copiii lor au un impact foarte mare asupra performantei acestora la nivel general. Cei care au facut studii superioare au fost aceia ai caror parinti aveau aceasta asteptare de la ei, iar cei care nu au facut studii superioare sunt copiii ai caror parinti nu au lansat aceasta asteptare.

Este necesara diferentierea intre acele asteptari de la copil care sunt nocive si acele asteptari de pe urma care aceste poate beneficia. Sa ai asteptari extrem de specifice, precum ce facultate sa aleaga, ce activitati sa ii faca placere, ce fel de personalitate ti-ai dori sa aiba, toate acestea sunt asteptari daunatoare care ascund, de fapt, dorinta de a controla mai mult decat este cazul.

4. Ii invata pe copii matematica de mici

Un studiu din 2007 facut pe 35 000 de prescolari din Statele Unite, Canada si Anglia a scos la iveala faptul ca abilitatile matematice dezvoltate de la o varsta frageda poate crea avantaje enorme.

Copilul care incepe scoala avand deja dezvoltate anumie abilitati matematice intelege mult mai usor ceea ce se preda, are rezultate mai bune, o logica mult mai bine conturata , lucru care ii ofera un avantaj si o dezvoltare mai rapida.

5. Dezvolta o relatie buna cu copiii

Un studiu efectuat in anul 2014 pe 243 de oameni nascuti in saracie, dar care au primit o ingrijire afectuoasa in primii 3 ani de viata a aratat ca acestia au avut performante academice bune si au dezvoltat relatii sanatoase cu cei din jurul lor.

Concluzia trasa a fost ca o relatie buna cu parintii genereaza efecte pozitive asupra relatiilor pe care acesta le va forma cu cei din jurul sau, indiferent de natura lor.

6. Se asigura ca sunt rezilienti

Tendinta de a sustine interesul si efortul fata de un obiectiv pe termen lung, indiferent de contexte si de obstacole intra in sfera rezilientei. Oamenii care reusesc acest lucru si care sunt rezilienti in general, sunt persoane care se bucura de succes in viata lor. Un sttudiu a demonstrat ca exista o corelatie semnificativa intre aceasta capacitate si performantele academice si profesionale.

7 obiceiuri ale oamenilor care nu au succes pe care sa nu le transmiti copilului tau

Cum stimulezi motiatia intrinseca a adolescentului pentru a avea succes

7. Inteleg importanta unui stil de viata sanatos

Oamenii de succes recunosc efectele pozitive asupra productivitatii pe care le are alimentatia sanatoasa si nu numai. Sportul a fost demonstrat deja ca avand efecte extrem de pozitive asupra organismului uman, iar combinatia de alimentatie sanatoasa si sport conduc la beneficii atat fizice, cat si psihice.

Somnul este un alt element foarte important care afecteaza productivitatea in mod direct si capacitatea de a obtine performante profesionale ridicate. Astfel, daca ai grija ca cel mic sa aiba o alimentatie sanatoasa, sa faca sport si sa doarma corespunzator cu siguranta acesta va functiona la capacitatea maxima.

Aceste 7 lucruri se gasesc in educatia pe care parintii copiilor care au ajuns sa aiba succes au ales sa le-o ofere. Cu siguranta daca vei aplica aceste metode vei observa diferenta imediate in performantele copilului tau, dar si in starea lui generala de bine.

Sursa foto: www.unsplash.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii