Sfaturi primite de la Steve Jobs, Oprah Winfrey, Tony Robbins si altii pe care sa le transmiti copilului tau

Sfaturi primite de la Steve Jobs, Oprah Winfrey, Tony Robbins si altii pe care sa le transmiti copilului tau
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Unii dintre cei mai de succes oameni ai prezentului au transmis mai departe dintre lectiile valoroase pe care le-au invatat gresind si trecand peste obstacole. Ultimele studii facute pe tema succesului in viata au scos la iveala faptul ca obiceiurile sunt cele care stau la baza oricarui lucru. Poti ajunge la un rezultat atata timp cat ti-ai format obiceiul sa faci lucruri care te duc acolo. Astfel, poti sa il obisnuiesti pe copil de mic cu lucruri care ii vor asigura succesul si care il vor ajuta sa transforme orice situatie in avantajul lor. Cei de la www.entrepreneur.com au extras cele mai esentiale mesaje transmise de oamenii de succes ai prezentului si le-au cuprins intr-un articol.

3 lucruri pe care sa-l inveti pe copilul tau daca iti doresti sa devina antreprenor de succes

8 lucruri importante pe care copilul tau trebuie sa le stie

Iata cateva sfaturi pe care sa le transmiti si copilului tau:

1. Accepta frica

Exista foarte putinte lucruri care sa te elibereze mai mult pe lumea asta in afara de a-ti infrunta cea mai mare frica. Nu este usor, insa esecul poate sa fie un catalizator foarte bun pentru propria reinventare. Indiferent daca iti este frica de ea sau nu, dezamagirea va fi prezenta si ea in viata ta. Frumusetea lucrurilor sta in faptul ca prin dezamagire putem sa castigam claritate, iar o data cu aceasta vine si originalitatea” spune Conan O’Brien.

2. Accepta-ti realitatea

Acum un an si 13 zile, mi-am pierdut sotul. Moartea lui a fost brusca si neasteptata. La cateva saptamani dupa ce acesta a murit, purtam o discutie cu un un prieten despre cum sotul meu nu o sa mai poata face lucruri alaturi de fiul nostru. Am conceput un plan pentru a umple golul lasat de el, insa eu il voiam pe Dave, sotul meu. Atunci prietenul meu mi-a spus ca planul A nu mai este valabil si ca trebuie trecut la planul B. Ceea ce vreau sa spun este ca toti, la un moment dat, ajungem sa fim nevoiti sa trecem la planul B si ramanem fara acces la planul A. Intrebarea este: Ce facem atunci?” a spus Sheryl Sandberg in cadrul unui discurs tinut in cadrul Universitatii din California.

3. Adu-ti aminte: esecurile sunt naturale

La un moment dat te vei impiedica de un obstacol, iar asta este inevitabil. Daca te duci din ce in ce mai sus, legea mediilor si mitul lui Icar prezic ca la un moment dat vei esua. Si atunci cand ti se intampla, vreau sa stii asta: nu exista esecuri. Esecul este doar calea prin care viata incearca sa iti dea o alta directie” a spus Oprah Winfrey intr-o prelegere pe care a tinut-o la Harvard.

4. Uita de perfectiune

Daca te concentrezi pe perfectiune, este posibil ca niciodata sa nu iesi din aceasta capcana din moment ce iti va fi frica sa nu cumva sa faci ceva care sa nu fie perfect. Acest lucru te va tine pe loc foarte mult timp. Chiar si la sariturile in apa definitia unui scor de 10 este de excelenta, nu de perfectiune” spune Greg Louganis, olimpic la sarituri in apa.

5. Rezista

Fii tare. Tare inseamna perserevent. Tare inseamna hotarat. Tare inseamna dedicat. Nu conteaza ce faci, trebuie sa ai rabdare si sa nu renunti. Trebuie sa ramai determinat pe termen lung” spune Steve Ballmer, primul CEO al Microsoft.

6. Schimba-ti povestea!

Strategiile nu te schimba. Implementarea lor, da. Oamenii nu implementeaza strategiile pentru ca isi spun despre ei lucruri descurajante sau chiar jignitoare. Asa ca le spun oamenilor  “Divorteaza de povestea actuala si casatoreste-te cu adevarul!”. Descoperi adevarul atunci can gasesti pe cineva care are ceea ce iti doresti si afli ce cred acei oameni despre ei. Si vei descoperi ca acestia au credinte radical diferite fata de ale tale. Si asta este toata diferenta” spune Tony Robbins intr-un interviu al celor de la Entrepreneur.

Solutia dintr-un cuvant pentru succesul copilului tau

7 obiceiuri ale oamenilor bogati care ii vor asigura copilului tau succesul

7. Fii din nou un incepator

Chiar nu stiam ce sa fac pentru cateva luni. Simteam ca am dezamagit orice atreprenor si ca am scapat stafeta care mi-a fost transmisa. Nu am realizat atunci, dar s-a dovedit ca a fi dat afara din Apple a fost cel mai bun lucru care mi se putea intampla. Greutatea de a avea succes a fost inlocuita cu usurarea de a fi din nou un incepator din nou. M-a eliberat pentru a intra intr-una dintre cele mai creative perioade din viata mea” spune Steve Jobs.

Aceste lucruri au o valoare emotionala foarte puternica pentru acesti oameni, mai ales ca fiecare dintre ei a ajuns la concluzia respectiva in urma unui eveniment care i-a impactat intr-un mod nu foarte placut initial, insa i-a condus catre unele dintre cele mai mare revelatii pe care le-au avut de-a lungul vietii.

Sursa foto: www.unsplash.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii