Solutia dintr-un cuvant pentru succesul copilului tau

Solutia dintr-un cuvant pentru succesul copilului tau
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Creativitatea este abilitatea de a gandi in moduri  neobisnuite si inovative si nu face referire doar la arta, ci si la stiintele exacte unde este chiar cruciala. Studiile pe acest subiect au scos la iveala faptul ca prin creativitate se dezvolta anumite caracteristici pozitive care ii ajuta pe copii sa aiba vieti fericite si pline de succes.

Din pacate, creativitatea ajunge sa fie in pericol in ultimii ani din cauza abuzului de tehnologie si a programelor zilnice tot mai incarcate. Scriitorul Sandi Schwartz, vorbeste pe site-ul www.modernalternativemama.com despre cum poate creativitatea sa imbunatateasca calitatea vietii copilului.

4 moduri in care rabdarea duce la succesul financiar al copilului tau

Afla ce calitati trebuie sa aiba copilul tau pentru a fi un bun lider

Iata 6 moduri prin care creativitatea imbunatateste calitatea vietii copilului:

1.Rezolvarea de probleme

In procesul de rezolvare de probleme, creativitatea este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care un om il poate folosi. Arta, spre exemplu, ii invata pe copii cum sa gandeasca in moduri cat mai inovative atunci cand iau decizii si rezolva probleme.

Multi experti au cazut de acord ca prin creativitate creierul capata anrenamentul necesar pentru a gandi “outside the box”, abilitatea necesara si foarte utila in multe aspecte ale vietii.

Cercetatorii de la Michigan State University au descoperit  ca exista o corelatie foarte puternica intre implicarea in actitivitatile care necesitau creativitate si succesul ulterior in viata. Copiii care au fost expusi artelor cand erau mici aveau sanse mult mai mari sa aiba idei inovatoare de afaceri sau sa aduca un aport considerabil in domeniul stiintei si al tehnologiei.

2. Exprimarea emotiilor

Creativitatea si expunerea in domeniul artelor asigura copiilor un climat mental in cadrul caruia exprimarea emotiilor se produce in siguranta si intr-o maniera calma, chiar si daca acestia nu vorbesc. Atunci cand copii au capacitatea de a-si exprima emotiile prin aceasta varianta pot gestiona mai bine emotii precum furia, anxietatea si deprimarea.

3. Concentrarea

Creativitatea ii ajuta pe copii sa se concentreze mult mai eficient pe sarcinile pe care le au de indeplinit, ceea ce este esential pentru performanta lor academica si in cariera. Artistii, spre exemplu ajung sa fie complet absorbiti in munca lor ceea ce se traduce ca o stare de concentrare si eficienta foarte crescuta.

4. Actiunea si perseverenta

Copiii creativi ajung sa dezvolte capacitatea de a fi rabdatori si persereverenti pe masura ce dezvolta noi abilitati si infrunta sentimente de frustrare. Perseverenta este o abilitate critica avand in vedere conditiile de competitivitate din ziua de astazi in care oamenii trebuie sa fie intr-o continua adaptare la schimbare si sa dezvolte noi abilitati.

5. Performantele academice crescute

Copiii care fac parte din programme artistice au mai mult succes academic conform studiului facute de cei de la Stanford University, obtinand scoruri mai mari la examenele finale. Unele dintre realizarile acelor copii includeau chiar si premii acordate in cadrul unor targuri stiintifice.

4 greseli financiare pe care sigur le-ai facut pana la 30 de ani si cum sa nu le transmiti copilului

5 moduri in care sa reactionezi atunci cand copilul strica lucruri

6. Flexibilitatea

Cei care practica arta sunt cei care intra in contact cu mai multe culturi, stiluri, curente si idei cu care nu sunt familiarizati. Acest lucru ii ajuta sa gandeasca deschis si sa inteleaga ca exista mai multe puncte de vedere. Flexibilitatea in gandire este una dintre acele capacitati necesare pentru supravietuirea in ziua de astazi in conditiile in care schimbarea este inevitabila si rapida.

Astfel, este recomandat sa ii asiguri copilului tau contextul necesar prin care sa isi poata dezvolta creativitatea si celelalte abilitati care vin la pachet cu aceasta. Cu siguranta vei observa imbunatatiri pe masura ce timpul trece si copilul capata din ce in ce mai multa experienta.

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii