Strategia din 5 pasi ca sa il inveti pe copil sa economiseasca eficient

Strategia din 5 pasi ca sa il inveti pe copil sa economiseasca eficient
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Indiferent care este scopul economisirii, este important sa te asiguri ca poti sa il inveti pe copil cum sa faca asta in mod eficient inca de la o varsta frageda. Ceea ce trebuie sa il inveti este foarte usor de inteles pentru copii, insa ceea ce este un pic mai dificil este sa te si asiguri ca cel mic pune in practica planul de economisire si ca se tine de el. Pentru a rezolva aceasta problema este nevoie de disciplina, in primul rand a ta si a copilului tau.

Iata care sunt cei 5 pasi de urmat pentru copilul tau

1. Sa stabileasca ce isi doreste si ce suma de bani este necesara

Pentru a putea atinge un scop este necesar sa stii foarte clar care este acesta. Discuta cu cel mic si afla ce isi doreste cu adevarat si stabiliti de cati bani are nevoie pentru asta. In urma acestui lucru, copilul poate folosi o pusculita sau un borcan special pentru depozitarea banilor economisiti.

Educatia financiara. In grija profesorilor sau a parintilor?

10 lucruri despre bani pentru copiii de 10 ani

2. Sa tina o evidenta

O data ce copilul a stabilit pentru ce economiseste bani si de cat are nevoie, a venit momentul sa stabileasca o structura pe baza careia va economisi. Acest lucru insemnand cati bani va economisi pe zi sau pe saptamana si cat timp ii va lua pana va reusi sa stranga suma dorita.

Pentru a fi mai usor, poate desena un tabel pe care sa il lipeasca pe perete si de fiecare data cand pune bani in pusculita, ca sa poata vedea progresul si faptul ca este mai aproape de scopul sau in fiecare saptamana.

3. Sa imparta economiile in cele pe termen lung si cele pe termen scurt

Avand in vedere ca de multe ori copiii nu au rabdare si se plictisesc repede, este necesar sa isi stabileasca si scopuri pe termen scurt. Poate sa creeze un sistem simplu de economisire, avand in borcan sau o pusculita destinata economiilor pe termen scurt, pentru care este necesara o suma mai mica de bani pentru a atinge scopurile si un altul pentru economiile pe termen lung.

4. Sa vizualizeze ceea ce isi doreste

Pentru a mentine entuziasmul copilului este necesar ca acesta sa nu uite de ce economiseste si sa intre in contact, intr-un fel sau altul cu obiectul scopului sau. Poate desena acel lucru pe care si-l doreste sau il poate decupa de undeva.  Indiferent ce metoda alege, il poate lipi pe peretele unde are si tabelul prin care tine evidenta, astfel incat totul devine mai viu si mai animat.

Cele mai usoare jocuri prin care il poti invata pe copil despre bani

8 greseli care pot ruina succesul copilului tau

5. Sa puna borcanul sau pusculita intr-un loc in care sa nu fie tentat sa foloseasca banii

Tentatia poate fi mare atunci cand apare ceva nou ce copilul isi doreste, pe langa scopul pentru care strange deja bani. Un truc destul de eficient este sa tina pusculita intr-un loc care nu este la vedere. Reducand contactul cu aceasta cat mai mult, scade si posibilitatea de a lua bani de acolo mai devreme decat este necesar.

Acestia sunt cei 5 pasi simpli de urmat pentru copilul tau pentru a economisi in mod eficient. Vei observa ca pe masura ce trece timpul si el aplica aceasta metoda mai des, va deveni din ce in ce mai priceput si nu va mai avea nevoie de ajutorul tau. Acest lucru este foarte important, punandu-si amprenta pe modul in care isi va gestiona banii si situatiile financiare in viata de adult.

Sursa foto: www.pixabay.com

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii