Un canal YouTube pentru copii din România, cel mai popular în Europa Centrală și de Sud-Est. Cum se fac bani din YouTube

Un canal YouTube pentru copii din România, cel mai popular în Europa Centrală și de Sud-Est. Cum se fac bani din YouTube
Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

YouTube a anunțat acordarea primului „buton de diamant” în România, oferit canalelor care depășesc pragul de 10 milioane de abonați. LooLoo Kids este primul canal de YouTube din România și regiunea Europei Centrale și de Sud-Est care primește această distincție, anunță un comunicat de presă.

LooLoo Kids oferă cântece și conținut educațional pentru copii, sub forma animației 3D, și se adresează unui public global. Conținutul este oferit în 7 limbi: majoritatea în limba engleză, la care se adaugă română, rusă, spaniolă, portugheză, turcă și lituaniană, altele trei – franceză, germană, italiană – fiind în pregătire.

LooLoo Kids găzduiește 100 de melodii originale pentru copii, în total 230 de minute de animație 3D.

După lansarea în august 2014, canalul a ajuns în prezent să depășească 13 milioane de abonați și 5 miliarde de vizualizări. Cea mai mare parte a publicului este din Statele Unite, cu aproximativ 700 milioane de vizualizări, urmat de Indonezia, India, Tailanda, Marea Britanie și Brazilia.

Care este varsta la care copiii incep sa inteleaga valoarea banilor

Top 4 lucruri despre bani pe care sa le spui copilului de gradinita

 

 

Elisabeta Moraru, Country Business Development Manager Google, a declarat: „YouTube oferă oricărui creator de conținut o cale către publicul global, iar LooLoo Kids este deja departe pe acest drum. Au devenit unul cele mai populare canale de YouTube pentru copii din lume, iar acum primesc cea mai importantă distincție din partea YouTube: butonul de diamant. Ne bucurăm că un creator de conținut din România a reușit să depășească granițele și să ajungă la acest nivel.”

La rândul său, Alexandru Badan, CEO LooLoo Kids, afirmă: „Succesul și feedbackul nemaipomenit pe care l-am primit lansând TraLaLa  ne-a încurajat să dezvoltăm LooLooKids, canalul nostru de edutainment în limba engleză. Butonul de diamant acordat acum de YouTube reprezintă o certificare a calității, o încurajare, dar și o mare responsabilitate pentru că lunar animațiile și muzica noastră distrează și educă peste 120 de milioane de copii din lumea întreagă. Copii pe care ni-i dorim mai fericiți!”

 

Cum se câștigă bani din YouTube

 

„Dacă stăm şi analizăm nodelul de business, modelul YouTube nu s-a schimbat deloc încă de la înfiinţare. Tocmai din acest motiv are şi succes. Au lăsat creatorii să creeze conţinut, au în spate echipe Google de vânzări de publicitate, iar aceşti creatori de conţinut primesc un proces din veniturile încasate de companie din publicitate. Astfel s-au dezvoltat fantastic. În acelaşi timp au fost exemple atât de afară cât şi din România, care s-au închis pentru că nu mai exista motivaţia de a produce conţinut pentru acele platforme.

YouTube face partea de distribuţie, noi trebuie să venim cu partea de calitate, conţinutul unuic care să te diferenţieze. În fiecare minut sunt publicate milioane de clipuri pe YouTube, însă doar câteva generează vizualizări şi venituri pentru că utilizatorul alege. Şi chiar dacă vorbim de un utilizator, copil de 2 ani el poate să facă diferenţa dintre o animaţie 3D şi o muzică cu voce foarte bună şi ceva în care nu s-a investit, ceva mai puţin profesional”, au declarat reprezentanții LooLoo Kids, pentru startupcafe.ro.

Tu strangeai bani la pusculita? Copilul tau nu prea poate. Uite de ce

Primii pasi in educatia financiara. 3 jocuri simple cu bani pentru copilul de 3-4 ani

 

 

Potrivit acestora, 55% din încasări le revin creatorilor. În România abia în ultimii ani publicitatea a început să crească, să treacă în online. Apoi, diferenţa de venituri este substanţială între vizualizările din România și din alte țări: 1.000 de vizualizări în România generază X, 1.000 de vizualizări în Statele Unite generează 8X. Este important să avem vizualizări din ţările care sunt mult mai puternice economic pentru că ne aduc venituri mult mai mari.

Canalul LooLoo Kids este deținut de compania Mora TV din Iași. Alături de LooLoo Kids, portofoliul Mora TV cuprinde TraLaLa, un canal cu 2 milioane de abonați destinat publicului din România, cu cântece și animații 3D pentru copii, și BoonBoon, cu desene animate dublate în limba română.

Mora TV a fost înființată în 2012 de doi ieșeni, Cristina și Alexandru Badan, și a început cu canalul de YouTube TraLaLa, cu scopul de a crea conținut original pentru copii.

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Trimite mai departe

Comentarii